El 43% dels usuaris de Càritas al Vallès en edat laboral són pobres tot i treballar

"Els preus del lloguer i els subministraments cars són una nova forma de desnonar", afirma el director general de l'entitat a la diòcesi

Salvador Obiols, director de Càritas Terrassa, amb el bisbe Josep Àngel Saiz.
Salvador Obiols, director de Càritas Terrassa, amb el bisbe Josep Àngel Saiz. | Europa Press
Redacció
13 de juny del 2017
El 43,4% dels persones en edat laboral ateses per Càritas Diocesana de Terrassa (Barcelona) durant el 2016 eren treballadors pobres, amb treballs i sous precaris, mentre que el 55% de persones en edat laboral estava a l'atur.

"La pobresa s'està convertint en crònica i dues de cada tres persones que van rebre els serveis de Càritas ja ho havien fet en anys anteriors", ha explicat l'entitat en un comunicat aquest dilluns, quan ha presentat a Sabadell (Barcelona) la Memòria anual el bisbe de Terrassa, Josep Àngel Saiz Meneses, amb motiu de la celebració del Corpus Christi, que se celebra aquest dijous.

Encara que la xifra de llars beneficiàries ha baixat, passant de 15.478 famílies el 2015 a les 14.174 l'any passat, l'entitat ha subratllat que els serveis que ha donat Càritas s'han duplicat en un any, passant de 31.838 el 2015 als 64.499.

Prop del 10% de les famílies viuen en llars ocupades, sobre el qual el director general de Càritas Diocesana de Terrassa, Salvador Obiols, ha afirmat: "Els preus del lloguer i els subministraments cars són una nova forma de desnonar".

En el 64,8% de llars ateses hi havia nens, i el 22% d'aquestes famílies eren monoparentals amb una mare sola, enfront del 16% de l'any anterior, ha destacat l'entitat, que desenvolupa la seva acció social a Sabadell, Terrassa, els territoris de Sant Cugat Collserola i el Vallès Oriental (Barcelona), sent aquest últim el territori amb més necessitats.

"Una societat grisa i fosca"

El 2016 van arribar a un total de 46.064 persones, entre les quals el 67,7% eren dones. La responsable d'Acció Social de l'entitat, Cora Mazo, ha destacat que "la pobresa té nom i rostre de dona", mentre que, per edats, els menors representen el 27,9% dels atesos.

Referent a nacionalitats, el grup més nombrós és el de les persones extracomunitàries, amb un 52,30%, mentre que els espanyols suposen el 46%.

"Estem creant una societat grisa i fosca. Hem perdut molts drets i les famílies cauen en un pou del qual la sortida és molt difícil", ha reflexionat Obiols.