Cap de setmana farcit de castells de vuit a Sabadell

Els Castellers de Sabadell actuen a casa per partida doble, amb el 7 de 8 com a construcció més destacada | Els Castellers de Sant Cugat carreguen el pilar de 6 i els de Sant Pere i Sant Pau completen el 3 de 8 | Els Castellers de Terrassa ensopeguen amb el 3 de 7 per sota

Redacció
12 de juny del 2017
Actualitzat a la 13:13h
3 de 8 dels Castellers de Sabadell, aquest dissabte.
3 de 8 dels Castellers de Sabadell, aquest dissabte. | Joaquim Albalate
Sabadell ha viscut, aquest cap de setmana, dues actuacions castelleres que han deixat una desena de castells de vuit. Dissabte, els Saballuts van rebre els Xiquets de Reus i els Xicots de Vilafranca a la diada de Sabadell, Festa i Tradició, mentre que diumenge la colla sabadellenca va celebrar el seu 23è aniversari amb els Castellers de Terrassa, els de Sant Cugat i els de Sant Pere i Sant Pau com a colles convidades.

Diumenge, l'actuació més destacada l'han protagonitzat els Castellers de Sant Cugat. Els de la camisa verd Collserola han completat la tripleta de vuit, la tercera que fan aquesta temporada. La construcció més destacada, però, ha estat el pilar de 6, que han portat a plaça per tercera vegada en la seva història i que, en aquesta ocasió, només l'han pogut carregar, tot i que la colla està convençuda que el completaran aviat.

Per la seva banda, els Castellers de Sant Pere i Sant Pau han portat a la cocapital del Vallès Occidental una gran actuació per aquestes alçades de temporada. Després del 2 de 7, els tarragonins han descarregat el seu 3 de 8 més matiner, que avança feina i treu pressió als de la camisa verda de cara a l'estiu. Els de Sant Pere i Sant Pau han acabat amb el 4 de 7 amb pilar i amb el cinquè pilar de 6 de l'any.

Els Castellers de Terrassa han ensopegat, a la primera ronda, amb el 3 de 7 aixecat per sota. Els desajustos a la base del castell ha fet que l'última aixecada trigués més i, en l'última empenta, hagi cedit. Els blauturquesa s'han recuperat amb un bon 5 de 7, el castell insígnia de la colla, i han fet el 4 de 7 abans d'acabar amb el 4 de 7 amb pilar.

Pel que fa als amfitrions, els Castellers de Sabadell, han descarregat el seu segon 7 de 8 de l'any, acompanyat del 3 de 8 i el 4 de 8. Els saballuts tenen perfectament consolidats els castells bàsics de vuit: entre un i l'altre, ja en sumen quinze des que els estrenessin a mitjans de març, una de les primeres colles que ho va fer. De fet, dissabte en van sumar dos més, en una clàssica de vuit (amb el 3 i el 4 de 8 i el 2 de 7),

Els Xicots de Vilafranca, tot i portar poques camises, van descarregar també un castell de vuit a Sabadell. El 3 de 8 va ser la màxima construcció dels vermells, que el van acompanyar del 2 de 7 i el 4 de 7 amb pilar. Per la seva banda, els Xiquets de Reus van optar pel 4 de 7 amb pilar, el 2 de 7 com a màxima construcció i el 3 de 7 com a últim castell.
 

Pilar de 6 carregat dels Castellers de Sant Cugat a Sabadell. Foto: Gausacs