Sant Cugat persegueix deixar l'atur en un 5% el 2019

El govern municipal presenta un pla per fomentar l'ocupació

Redacció
10 de juny del 2017
Sant Cugat té actualment un tasa d'atur del 6,7%. És, sense dubte, una de les taxes més baixes de Catalunya i de l'Estat. L'Ajuntament vol reduir aquesta xifra fins al 5% -el que es coneix com atur tècnic- i s'ha marcat com a termini el 2019, el final de la legislatura de l'actual equip que encapçala l'alcaldessa, Mercè Conesa. 

Per tal d'assolir-ho, s'ha elaborat un pla d'ocupació, que a més d'arribar aquesta fita es vol millorar la qualitat de la feina. Aquest mateix mes de juny es busquen 19 perfils d'oficis i un tècnic que començarien a treballar a l'octubre. I s'espera obrir una nova convocatòria en breu, la novetat d'aquestes iniciatives serà la durada: passarà dels sis mesos a l'any. Així com també dels salaris, que son de 1.000 euros.

La idea és que el teixit empresarial del municipi s'hi impliqui, per això en aquesta segona convocatòria s'incorporaran tres persones que es dedicaran a trobar ofertes i perfils. A banda, hi ha una dotació de 150.000 euros a les empreses que contractin durant més d’un any persones en situació d’atur es podran beneficiar d’ajuts de fins el 50% dels costos laborals de cada nova contractació. 

Des de 2015, Sant Cugat ha contractat 215 persones mitjançant els Plans d’Ocupació amb un grau d’inserció laboral del 45%, dels quals 66 persones continuen treballant.