Un centenar de persones donen suport a Serracant a les portes dels Jutjats de Sabadell

Està investigat per tràfic d'influències en la cessió d'un espai a una entitat de la ciutat | L'alcalde de Cerdanyola, Carles Escolà, a més de membres del govern municipal, entre els assistents

El tinent d'alcalde de Territori i Sostenibilitat, Maties Serracant, entrant als Jutjats de Sabadell
El tinent d'alcalde de Territori i Sostenibilitat, Maties Serracant, entrant als Jutjats de Sabadell | Albert Hernàndez
07 de juny del 2017
Actualitzat el 08 de juny a les 12:44h
La quotidianitat dels Jutjats de Sabadell s'ha vist alterada a primera hora d'aquest dimecres. Poc abans de les nou del matí, a les portes de les dependències judicials, prop d'un centenar de persones s'han aplegat per donar suport al tinent d'alcalde de Territori i Sostenibilitat, Maties Serracant, que ha declarat, en qualitat d'investigat, per un suposat cas de tràfic d'influències en la cessió de Cal Balsach a l'entitat Casal El Tallaret de la Creu Alta.

Entre aquest centenar de persones hi havia els altres tres regidors que la Crida té al govern municipal (Albert Boada, Glòria Rubio i Míriam Ferràndiz), però el suport també ha arribat des de fora de les fronteres sabadellenques, l'alcalde de Cerdanyola, Carles Escolà, acompanyat de la regidora Elvira Vila, han estat presents.  

"Lluitar contra la corrupció no és cap delicte", resava la pancarta que la Crida per Sabadell ha penjat a la façana dels Jutjats. Serracant ha insistit en la seva innocència i remarcant que no va ser una decisió "ni de Maties, ni de la Crida" i ha continuat "responia a la voluntat unànime del ple", que així ho va aprovar el febrer de 2015.
 

El grup de persones que s'han agrupat a les portes del Jutjats de Sabadell per donar suport a Serracant Foto: Albert Hernàndez


En aquesta línia, ha recordat que l'Ajuntament ha seguit treballant per donar continuïtat aquesta aprovació plenària i "aquestes últimes setmanes s'ha pogut fer". El tinent d'alcalde ha subratllat que "sense cap mena de dubte estem convençuts que hem fet el millor per a la ciutat".
 

La pancarta de suport que han penjat a la façana dels Jutjats de Sabadell com a mostra de suport a Serracant Foto: Albert Hernàndez


A més de Serracant, també han estat citats a declarar, al Jutjat d'Instrucció número 2, la directora de l'àrea de sostenibilitat del consistori, Margarita López; l'exdirectora de la mateixa àrea entre els anys 2013 a 2015, Maria Rosa Martínez, i el cap del servei de planificació, Josep Torras.