La reparació de l'esvoranc de Viladecavalls s'allarga fins el juliol

La inestabilitat del terreny ha obligat a aplaçar la finalització de les obres

Una màquina treballant dins de l'esvoranc.
Una màquina treballant dins de l'esvoranc. | Aj. Viladecavalls
Redacció
06 de juny del 2017
Actualitzat a les 14:16h
El termini de finalització de les obres de reparació de l'esvoranc de l'avinguda Ferrocarril de Viladecavalls, que va obrir-se el mes de març i es va empassar un cotxe, s'ha prorrogat a la primera setmana de juliol a causa de la inestabilitat del terreny.

La fondària del despreniment i la inestabilitat del talús són les causes d'aquesta pròrroga del termini de finalització previst. Aquests fets comprometien la seguretat del personal que hi està treballant i de les infraestructures ferroviàries annexes a l'esvoranc. Fet que ha provocat l'alentiment de l'obra.

Els treballs realitzats fins ara han estat de consolidació del terreny, drenatge de l'aigua acumulada, excavació fins a l'obra de drenatge malmesa i la seva posterior reconstrucció.

Una vegada finalitzada la reconstrucció del sistema de drenatge, s'iniciaran els treballs de reconstrucció de les porcions de finques adjacents afectades per l'obra, es restablirà la xarxa de subministraments de gas, aigua i llum i es reconstruiran els elements urbans de la zona.

Per tot l'exposat, es preveu que la totalitat de les obres finalitzaran durant la primera quinzena de juliol amb la conseqüent reobertura de la via al públic, tot i que la primera previsió era que entre principis i finals de juny estigués acabat

Paral·lelament als treballs de reconstrucció, s'estan recavant les dades que permetin determinar les causes d'aquest esfondrament i assignar, si escau, possibles responsables.