L'ACA inverteix 3,5 milions d'euros a la depuradora de Sabadell - Riu-sec

L'estació, una de les més grans d'Europa, s'ha ampliat amb vuit línies de bioreactors

La depuradora EDAR Sabadell - Riu-sec ja està a ple rendiment
La depuradora EDAR Sabadell - Riu-sec ja està a ple rendiment | Ajuntament de Sabadell
Redacció
06 de juny del 2017
L'Estació Depuradora d’Aigües Residuals (EDAR) de Sabadell - Riu-sec està funcionant a ple rendiment, després d'un llarg període d’ajustament amb la finalitat de garantir el control del procés de depuració i obtenir millors resultats en el tractament d'aigües residuals. L’Agència Catalana de l’Aigua (ACA), titular de la infraestructura, ha invertit 3,5 milions d'euros amb l'ampliació de vuit línies de bioreactors de membranes formades per reactors biològics i membranes de microfiltració, que fan possible obtenir una elevada qualitat d’aigua depurada.

El tinent d'alcalde i regidor de Sostenibilitat, Joan Berlanga, ha apuntat que aquests recursos destinats a bioreactors "és la primera vegada que s'implanta en una depuradora tan gran com aquesta" i per aquesta raó, ha continuat, " ha necessitat molt esforç tecnològic". 

D'altra banda, el tinent d’alcalde de Territori i Sostenibilitat, Maties Serracant, ha indicat que l'aigua que surt des de Riu-sec "es fa servir per regar zones verdes, netejar carrers, omplir les cisternes dels vàters del polígon de Sant Pau de Riu-sec i, a més, està disponible per a municipis veïns”.

De les més grans d'Europa 

l'EDAR de Sabadell - Riu-sec treballa amb un cabal diari d'uns 26.000 metres cúbics, sent una de les instal·lacions més grans d’Europa. Un dels principals problemes actuals que dificulten els processos de depuració és l’arribada de les tovalloletes humides i altres residus no solubles com els bastonets i olis, entres d'altres, que es llencen al vàter.