Unitat pel Canvi retirarà el suport a Juli Fernàndez si no hi ha relleu a l'alcaldia

Posen aquest mes de juny com a data límit

Joan Berlanga, candidat a rellenar Fernàndez
Joan Berlanga, candidat a rellenar Fernàndez | Albert Segura
02 de juny del 2017
Actualitzat el 03 de juny a les 12:16h
Unitat pel Canvi (UpC) retirarà el suport a l'alcalde de Sabadell, Juli Fernàndez, si no facilita el relleu a l'alcaldia abans de finals de juny. Així ho apunten en un comunicat, on insisteixen que si Fernàndez no s'aparta del capdavant del govern donaran l'acord de 2015 per acabat.

En el text apunten que els acords cal complir-los, i recorden que UpC va ser la força més votada del govern local. Per engegar aquesta nova etapa volen fer públiques algunes consideracions com ara "un canvi en l’actitud obstruccionista que està tenint ERC per al compliment del compromís subscrit. Les forces del govern vam interpretar que la ciutadania ens va fer l’encàrrec de governar la ciutat amb lideratges compartits".

I per corroborar aquesta afirmació apela als resultats electorals, a més considera que ERC s’equivoca "si pensa que pot saltar-se el mandat de les urnes i ocupar l’alcaldia els quatre anys, sent la tercera força política del consistori".

En aquest sentit, segueix: "Juli Fernàndez ha de ser rellevat de l’alcaldia". Amenacen que "si a finals de juny no hi ha hagut el relleu a l’alcaldia que estableix l’acord de govern, UpC serà lliure de considerar el pacte trencat i de retirar el seu suport a l’actual alcalde".
 
El pes del segon més votat

És per això que el soci de govern destaca que s’ha de seguir el mandat de la ciutadania, que al maig de 2015 va decidir que el canvi a la ciutat s’havia de fer des de l’esquerra i va donar el seu màxim suport a UpC. Va quedar just per darrera del PSC, que va patir la patacada electoral més forta dels darrers anys a la ciutat com a conseqüència de l’explosió del cas Mercuri, que va provocar la caiguda de Manuel Bustos, i de la mala gestió feta en l’estratègia per establir el relleu del candidat a l’alcaldia.