ERC recorda a la Crida que cap proposta plantejada per rellevar Juli Fernàndez ha tingut consens

Respon així a la força que acusava els republicans de no voler cedir l'Alcaldia | Mantenen que Fernàndez ha complert amb el compromís de 2015 posant el càrrec a disposició

02 de juny del 2017
Actualitzat a les 12:42h
Esquerra Republicana de Catalunya (ERC) surt al pas de l'acusació de bloqueig que aquest dijous ha fet el seu soci de govern, Crida per Sabadell, per facilitar el relleu de Juli Fernàndez al capdavant del govern. En un breu comunicat, la formació assegura que Fernàndez ha complert amb el seu compromís de posar el càrrec a disposició, i recorda que les propostes plantejades no han rebut el consens necessari.

En un dur comunicat, la Crida acusava ERC de bloquejar el procés de relleu a l'Alcaldia, i apuntava que havia plantejat dues propostes per facilitar-lo. El primer passaria perquè ERC es mantingués al capdavant del govern fins que se celebrés, si es fa, el referèndum d'autodeterminació, per posteriorment cedir el relleu a Unitat pel Canvi. El segon plantejava que la Crida assumís l'Alcaldia durant l'execució del referèndum, per deixar el lideratge del govern el darrer any de mandat a Unitat pel Canvi.

ERC ha respost avui a través d'un comunicat en nom del president local, Pere Farrés, en què manifesta el seu compromís en l'actual fórmula de govern. "Volem tornar a explicitar que l'alcalde, Juli Fernàndez, ja ha posat el càrrec a disposició de la taula de negociació de les quatre formacions, donant compliment a l’acord de govern". 

"Per altra banda, cal posar de manifest que a dia d’avui cap de les propostes que s'han posat sobre la taula han tingut l'imprescindible suport de tots els grups del govern", conclou.