Sant Cugat garanteix el correcte procés de reindustrialització de Delphi

L'Ajuntament defensa que fins ara s'han cobert un 85% dels llocs compromesos

Redacció
01 de juny del 2017
L'Ajuntament de Sant Cugat ha garantit el correcte procés de reindustrialització de la planta de Delphi a la localitat, després que aquest dimecres el sindicat FTC denunciés incompliment dels acords fixats per a aquest procediment.
 
El consistori ha precisat que el grup inversor Aeronautical Motorcycle Technological Alliance (AMTA), format per les quatre empreses catalanes (J. Joan, Gutmar, ISEE i Guilera) ha fet 253 ofertes de treball nominals, de les quals s'han contractat 178, nou resten pendents d'una resposta, 26 l'han rebutjat i 38 no s'han pogut cobrir per falta de candidats.
 
D'aquesta manera, ha remarcat que en aquests moments s'han cobert un 85% dels llocs compromesos dels 208 que marcava el pacte. Precisament, ha recordat que la reindustrialització "finalitzarà a finals de desembre de 2018" i per tant es podran produir més contractacions de forma directa i indirecta.
 
L'administració local ha assegurat que s'està fent un seguiment de tot el procediment i que s'han celebrat reunions periòdiques en aquesta línia amb l'empresa subcontractada per Delphi, Moa BPI, i els inversors durant els passats mesos de novembre, desembre, gener, febrer i abril. Així mateix, el passat 28 de març va tenir lloc una trobada entre l'alcaldessa, Mercè Conesa, i membres de l'equip municipal amb els sindicats per valorar la situació general de la planta, la dels treballadors i els plans de futur.