Barberà obre les portes del municipi per acollir nens saharauis

En els campaments de refugiats a Tindouf, a Argèlia, poden arribar als 50 graus a l'estiu

Redacció
03 de juny del 2017
Els habitants de Barberà del Vallès poden acollir aquest estiu nens saharauis. És possible, gràcies a la col·laboració amb la iniciativa Vacances en Pau 2017 i la delegació del Front Polisari i les entitats solidàries amb el Poble Sahrauí a Catalunya per tal de donar a conèixer-la. 

Sota el lema Acull un somriure, durant juliol i agost, 500 famílies catalanes podran acollir, fins a 500 infants, d’entre 10 i 12 anys, dels campaments de refugiats a Tindouf a Argèlia, per tal que passin l’estiu en unes condicions diferents de les que viuen la resta de l'any. Amb aquest projecte es vol possibilitar que surtin de les dures condicions durant aquests mesos, en què les temperatures assolides als campaments poden arribar als 50 graus.

A més, també es pretén facilitar l’accés a una atenció sanitària i atenció especialitzada per als que ho necessitin, proporcionar un equilibri nutricional que els permeti recuperar nivells dels nutrients necessaris encara que sigui amb caràcter conjuntural i impulsar l’apropament entre el poble sahrauí i el català.