Suspès el judici entre un estudiant de la UAB i SCC per enfrontaments al campus

Estava previst jutjar-se el suposat robatori d'una bandera d'Espanya d'una carpa de SCC al desembre de 2016 i injúries

Membres del SEPC a les portes dels Jutjats de Cerdanyola
Membres del SEPC a les portes dels Jutjats de Cerdanyola | Albert Hernàndez
31 de maig del 2017
Actualitzat a les 19:40h
El judici contra un membre del Sindicat d'Estudiants dels Països Catalans (SEPC) per la denúncia de Societat Civil Catalana (SCC) per furt i injúries, que van tenir lloc el passat 2 de desembre al campus de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), on van instal·lar una carpa informativa, s'ha suspès. Havia de celebrar-se al Jutjat d'Instrucció número 4 de Cerdanyola i tal com ha explicat l'acusat, Arnau Pagès, l'acusació vol "trobar una altra persona i acusar-nos de delictes d'odi, ultratge a la bandera i coaccions".

Pagès ha lamentat que es vol convertir "un judici simple amb una pena que no arriba a multa a un procés judicial que aniria per l'Audiència Nacional" i per això ha afirmat que es tracta d'una "persecució ideològica". En aquest sentit, el membre d'Alerta Solidària, Xavier Pellicer, ha demanat que "no se li doni la volta a una legislació creada per a la defensa de la llibertat d'expressió i contra els grups d'ultra dreta", que com ha continuat estan "clarament" vinculats a SCC.

Per la seva part, la denunciant i vocal de la junta directiva de l'organització, Isabel Fernández, ha afirmat que es pretén tornar a diligències prèvies "perquè s'estan passant drets fonamentals" i no pel que ha dit és "un cas menor", ja que es pretenia jutjar el suposat robatori d'una bandera d'Espanya i les increpacions per part de membres del SEPC a integrants de SCC mentre van estar instal·lats amb la carpa informativa a la UAB.
 
Fernández ha determinat que no és "una cosa puntual sinó estructural", subratllant que es tracta d'un tema ideològic i que ella mateixa va fotografiar dues persones, així com l'ambient al campus perquè es pugui incloure en el procediment judicial.
  
Aquest cas va en paral·lel a un altre obert, que ha tancat la seva fase d'instrucció i pel qual fiscalia ha demanat tres anys de presó a tres membres del SEPC i 3.000 euros de multa per uns fets succeïts també al campus a l'abril de 2016.
 
Fernández ha lamentat aquests litigis, però ha dit que no s'haurien produït "si la universitat internament hagués solucionat la problemàtica".