Ficosa contractarà 100 enginyers al seu Centre Tecnològic de Viladecavalls

La multinacional es reforçarà amb l'objectiu de donar resposta a la profunda transformació de l'automòbil en connectivitat, seguretat i eficiència

Redacció
03 de juny del 2017
La planta de Ficosa a Viladecavalls.
La planta de Ficosa a Viladecavalls. | Ficosa
La multinacional Ficosa contractarà al llarg d'aquest any 100 nous enginyers pel seu Centre Tecnològic de Viladecavalls. L'empresa, dedicada a la investigació i la fabricació de components de seguretat, comunicació i eficiència per a automòbils, vol que el nou gruix d'enginyers doni resposta a la transformació tecnològica de la companyia.

Ficosa, instal·lada a l'antiga fàbrica de Sony a la població vallesana des del 2011, destina a R+D un 6,5% de la seva facturació per, segons la companyia, liderar la conversió de l'automòbil en relació al cotxe connectat, vehicle autònom, conducció assistida i mobilitat elèctrica.

Les noves contractacions també aniran dirigides a Idneo, l'enginyeria especialitzada en el desenvolupament de productes tecnològics d'alt valor afegit per als sectors de la mobilitat, equipaments mèdics, electrònica de consum i industrial amb seu, també, a Viladecavalls.

El conseller delegat de Ficosa, Xavier Pujol, destaca que “la creació d'aquests nous llocs de treball està estretament relacionada amb l'important esforç de la companyia per capitalitzar les innovacions i els últims avenços que es produeixen en el sector de l'automoció i les noves tecnologies”.  I afegeix: "aquesta expansió s'ha vist potenciada amb el reforç de la nostra aliança de capital i negoci amb Panasonic, que ens ofereix l'impuls necessari per accelerar el desenvolupament de noves tecnologies en l'àmbit del cotxe connectat, vehicle autònom, conducció assistida i mobilitat elèctrica".
 
L'equip d'enginyers és un engranatge clau per a Ficosa i Idneo, ja que s'encarrega de dur a terme l'activitat de recerca i desenvolupament de tot el grup. En aquest sentit, les dues companyies estan realitzant una forta aposta en la creació de llocs d'alt valor afegit. Només al 2016 les contractacions d'enginyers per al Centre Tecnològic de Viladecavalls van ascendir a 217, superant amb escreix els 82 llocs que es van anunciar a principis d'any.

Així mateix, Ficosa va augmentar el 2016  la seva plantilla a nivell global en 814 persones fins a un total de 10.122 treballadors, una xifra rècord en la història del grup. Actualment la companyia compta amb un total de 10.280 treballadors a nivell global i preveu que durant aquest any el seu equip creixi al voltant d'un 6%.
 
Viladecavalls, el Centre de R+D del grup a nivell global
 
Al Centre Tecnològic de Viladecavalls es troba el centre de R+D de tot el grup Ficosa, que dona feina a 670 enginyers dels 1.000 que formen part de tota la companyia a escala global. Aquestes instal·lacions són un referent en excel·lència electrònica i tecnològica i concentren la seva activitat en les àrees dels sistemes de visió, seguretat, connectivitat i eficiència. Com a motor global en recerca de la multinacional, nodreix als 13 centres de desenvolupament que la companyia posseeix al voltant del món i que estan situats a prop dels clients (Detroit, Alemanya, França, Xina, Corea, etc).
 
Al seu torn, l'ampliació de l'acord amb Panasonic -amb la qual la companyia asiàtica incrementarà en un 20% la seva participació a Ficosa, passant del 49% actual al 69% - convertirà el Centre Tecnològic de Viladecavalls en el hub tecnològic en sistemes de connectivitat, e-mobilitat i ADAS (Advanced Driver Assistance Systems) per a l'aliança.