El PSC veu «inexplicable» un superàvit de 34 milions d'euros

Compara la xifra amb d'altres ciutat catalanes, a Terrassa és de 12 milions d'euros i a Badalona de 21

per Albert Hernàndez , 30 de maig de 2017 a les 13:03 |
El regidors socialistes mostrant les comparatives de superàvit de diferents ciutats de Catalunya | Albert Hernàndez
Aquesta informació es va publicar originalment el 30 de maig de 2017 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
El superàvit de 34 milions d'euros que l'Ajuntament de Sabadell va fixar en el pressupost 2017 segueix generant les queixes de l'oposició. El primer secretari del PSC, Pol Gibert, ha titllat "d'inexplicable" aquesta quantitat, uns recursos que "es queden al calaix". De fet, ha matisat que la llei d'estabilitat pressupostària i sostenibilitat financera obliga a donar el superàvit a l'Estat.
 

Gibert ha comparat la dada amb d'altres de les grans ciutats de Catalunya com Badalona, que tal com ha dit, és de 21 milions d'euros i 12 a Terrassa. El portaveu del grup municipal, Josep Ayuso, ha posat l'accent en la localitat veïna, "és gairebé una tercera part" i ha recordat que han estat els primers comptes del govern, sense "executar ni el 90 ni el 100%". Per aquesta raó, s'ha preguntat "com seran capaços d'administrar 9,3 milions d'euros de la Unió Europea" per invertir en la ciutat.
 

Ayuso ha volgut afegir "una pinzellada ideològica" d'aquest equip municipal que es queixa d'entitats financeres, però "no dubta en demanar finançament" per dur a terme les seves inversions. En aquesta línia irònica també s'ha manifestat Gibert, parafrasejant el portaveu d'ERC a l'Ajuntament de Barcelona, Jordi Coronas, sobre els números del consistori barceloní: "reflecteix incompetències d'un govern que només fa anuncis". El diputat vallesà ha afirmat que "ho podríem dir nosaltres", però "i què diria el portaveu de Sabadell?".    
 
D'altra banda, el PSC ha indicat que està intentant esbrinar el motiu del retard en el pagament de les nòmines de maig dels treballadors públics a l'Ajuntament i ha remarcat que "en els últims anys" no han tingut constància d'un episodi d'aquest tipus. 

 

Participació