L'Embassa't ultima la seva darrera edició a Can Marcet

L'organització posarà urnes perquè el públic triï els artistes del desè aniversari | Albert Pla i The New Raemon destaquen en un cartell en què hi haurà un homenatge a la sala Blas Blas

Presentació de la novena edició de l'Embassa't
Presentació de la novena edició de l'Embassa't | Norma Vidal
30 de maig del 2017
Actualitzat a les 17:01h
El Festival Embassa't de Sabadell està enllestint la preparació de la seva novena edició, se celebrarà els propers 9 i 10 de juny a les piscines de Can Marcet. Es tracta de la darrera edició que es fa al recinte, donat que l'any que ve es prepara una festa sonada per commemorar el desè aniversari de la cita. El cartell d’enguany compta amb estrelles com Albert Pla, The New Raemon o Estúpida Erikah.

El festival comptarà aquest any amb un nou accés, des del passeig que ha nascut a partir del soterrament de les vies dels Ferrocarrils de la Generalitat a l’àmbit de Gràcia - Can Feu, fet que donarà una major amplitud en l’entrada al recinte. “S’ha fet un túnel de llums que donarà un accés decoratiu”, ha explicat el director del festival, Arnau Solsona. De la mateixa manera, s’habilitaran dos escenaris i dues àrees de relaxació.

La gran festa comptarà amb les actuacions, a banda de les ja citades, de grups com Pantaleó, Neleonard, Museless, Zulu Zulu, Joan Colomo, el DJ Viktor Olle, Cala Vento o Aloha Bennets. A més, i per als més nostàlgics, es farà una sessió batejada amb el nom de Blas Session, amb l’actuació de dos dels DJ del mític local de la Zona Hermètica Blas Blas.


En total s’espera arribar als 1.200 espectadors, 600 per dia, l’aforament màxim del recinte. Com a novetat, aquest any no se celebrarà coincidint amb el festival el Petit Embassa’t, l’edició dedicada al públic infantil, que s’ha ajornat al 23 de setembre per poder-li dedicar la cita en exclusiva.

Urnes i referèndum

De cara a l’any que s’està preparant una celebració d’alçada, i per això l'Embassa't celebrarà el seu propi referèndum. L'organització instal·larà urnes durant els dos dies de concerts perquè els assistents votin quins grups dels que han passat en aquestes nou edicions voldrien que actuessin en l’aniversari de la primera dècada de vida. 

“Volem que el públic interactuï amb el festival, posarem unes urnes, cosa que no és tan difícil i que la gent pugui votar dels 200 grups que han passat en aquests nou anys i que la gent pugui votar deu grups perquè vinguin l’any que ve”, ha apuntat Solsona. Amb tot, la direcció i l’Ajuntament ja treballen en la localització de l’emplaçament idoni per l’any que ve, amb l’objectiu d’incrementar l’aforament.