Ensenyament substituirà la coberta d'una escola de Mollet del Vallès per l'«alta» presència d'amiant

CCOO denuncia que s'han detectat construccions de fibrociment a una vintena d'escoles del Vallès Oriental i el Maresme

Redacció
30 de maig del 2017

L'Escola del Bosc, de Mollet del Vallès. Foto: Google Street View


Els Serveis Territorials (SSTT) d'Ensenyament al Maresme – Vallès Oriental han encarregat la redacció del projecte de retirada de dues cobertes a l'Escola del Bosc de Mollet del Vallès i l'Escola Sagrada Família de Caldes d'Estrac, on s'ha detectat una alta presència d'amiant. L'objectiu és fer els treballs aquest 2017, tot i que en el cas de l'escola de Caldes, s'hauran de fer en dues fases i s'allargaran més els terminis.

Ho detalla el darrer informe del Servei d'Obres i Manteniment dels SSTT, elaborat arrel d'una denúncia del sindicat CCOO, que alertava de la presencia de construccions de fibrociment amb aminat a una vintena de centres d'aquestes comarques. Segons ha informat la direcció dels SSTT d'Ensenyament, als centres on la presència d'amiant es més baixa es farà una valoració econòmica i els treballs de substitució "s'aniran executant en funció de la disponibilitat pressupostària".

CCOO recorda que l'ús del fibrociment està prohibit des de l'any 2002 i lamenta que quinze anys després encara es detecti aquest material a escoles de Montgat, Arenys de Mar, Masnou, Pineda, Mataró, Caldes d'Estrac, Granollers, La Garriga, Mollet i Canovelles, segons l'observació feta pels mateixos delegats sindicals.

El mes d'abril, la consellera d'Ensenyament, Meritxell Ruiz, ja es va comprometre a la retirada d'aquests materials arreu del país, alhora que enviava un missatge tranquil·litzador a les famílies, ja que aquest material no és perillós si no es toca.