Els advocats de Sabadell critiquen que el CGPJ beneficia els bancs en la «provincialització» de clàusules terra

El degà adverteix que aquesta mesura col·lapsarà els jutjats i dilatarà els temps de resolució

Redacció
30 de maig del 2017
Actualitzat el 05 de juny a les 0:49h
El Consell General del Poder Judicial (CGPJ), el passat mes de febrer, va donar llum verda a un pla d'urgència per a l'especialització d'un Jutjat de Primera Instància a cada província que, de manera exclusiva i no excloent, conegui sobre els litigis sobre clàusules sòl en escriptures hipotecàries. Així, es crearan únicament 54 jutjats a tot l'Estat. Una decisió que ha tingut la reacció del degà del Il·lustre Col·legi d'Advocats de Sabadell, Manuel Hernández, qualificant-la de beneficiosa per als bancs. 

En un comunicat, Hernández ha carregat contra la mesura que "perverteix fins a l'extrem la justícia de proximitat". L'ha definit d'inacceptable, perquè és "del tot injustificable" i "enormement perjudicial" per a la ciutadania. L'objectiu, com ha remarcat, és "beneficiar, una vegada més, el sector bancari", ja que busca "dissuadir" de presentar demandes. 

D'altra banda, ha pronosticat que aquesta "provincialització" col·lapsarà els jutjats i evitarà resolucions "en un temps raonable i eternitzant-se procediments". El degà ha assegurat que es pretén dotar aquests òrgans "amb jutges en pràctiques" que "difícilment" poden justificar la seva especialització. 

Per tot plegat, el Col·legi d'Advocats de Sabadell ha donat suport al manifest de l'Advocacia Catalana que rebutja la decisió del CGPJ. A més, no s'ha descartat recórrer per la via contenciosa administrativa.