Medi ambient

Sabadell posa fil a l'agulla per rebaixar els nivells de contaminació

Instal·larà captadors en entorns escolars i zones on es pretén actuar el proper any

per Redacció, 29 de maig de 2017 a les 17:41 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 29 de maig de 2017 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
L’Ajuntament de Sabadell farà una campanya de mesures dels nivells de diòxid de nitrogen (NO2) durant el setembre, instal·lant captadors passius a la via pública, aproximadament a dos metres d'alçada, i en espais d'entorns escolars, zones en les quals es preveuen actuacions significatives el 2018 i en altres que permetin contrastar nivells d'immissió o en fase d'estudi.

El intent d'alcalde de Territori i Sostenibilitat, Maties Serracant, ha assegurat que "és un primer pas" per una mesura que serà progressiva "a diferents punts de la ciutat, que ens proporcionaran dades molt concretes i ens permetran avançar en la política estratègica de millorar la qualitat de l’aire a la ciutat”. Es tracta d'una iniciativa que té un cost de 3.025 euros que finançarà la Diputació de Barcelona.


El Pla d’Acció Local per a la Millora de la Qualitat de l’Aire (PAMQA) 2017-2022, que està previst s'aprovi al proper ple de juny i que la normativa vigent marca que les ciutats amb més de 100.000 habitants estan obligades a elaborar, pretén reduir un 16% les emissions contaminants

Cal recordar que en la presentació d'aquest pla, Serracant va determinar que un 30% respira un aire de mala qualitat. En aquesta línia, el tinent d’alcalde i regidor de Sostenibilitat, Joan Berlanga, ha destacat que “el PAMQA ens permetrà prendre mesures contundents per lluitar contra la contaminació atmosfèrica, una problemàtica lligada en bona part a l’ús del vehicle privat i que ha de portar-nos a replantejar la mobilitat a la ciutat”.

 

Participació