VÍDEO Rescaten a l'Aragó un bomber del parc de Rubí després de caure 40 metres

L'home, de 37 anys i veí de Badalona, es troba ingressat en estat greu | El rescat, amb un helicòpter, es va complicar per una tempesta

La Guàrdia Civil, treballant en el rescat del bomber.
La Guàrdia Civil, treballant en el rescat del bomber. | G.C.
Redacció
25 de maig del 2017


El Grup de Rescat i Intervenció en Muntanya de la Guàrdia Civil de Boltanya, a la comarca aragonesa del Sobrarb, va rescatar aquest dimecres un escalador de 37 anys, veí de Badalona (Barcelonès), i que treballa com a bomber al parc de Rubí (Vallès Occidental). L'home està ingressat a la UCI de l'hospital Miguel Servet de Saragossa després de caure quan escalava al Tozal del Mallo, al Parc Nacional d'Ordesa i Mont Perdut.

L'escalador va caure des d'una alçada de 40 metres, i el seu rescat va ser complicat per una tempesta d'aigua i calamarsa. Després de ser atès per un metge del 061 al mateix lloc, va ser traslladat en helicòpter a l'Hospital de San Jorge d'Osca, abans de ser traslladat, pel seu estat greu, a la capital aragonesa.

Segons la Guàrdia Civil, tant el ferit com el seu acompanyant, un home de 38 anys que va resultar il·lès, anaven perfectament equipats. De fet, va ser l'acompanyant qui va trucar els serveis d'emergència sobre les cinc de la tarda d'aquest dimecres.

El cos policial explica que l'escalador va quedar penjat a uns cent metres del cim de la muntanya, que fa 2.254 metres d'altura, en una paret d'uns 300 metres i aparentment inconscient. L'helicòpter va deixar els especialistes al cim, ja que era impossible actuar directament per les dificultats del terreny. Tot plegat es va complicar per les condicions meteorològiques, fet que va comportar que demanessin reforços, amb dos especialistes més que s'hi van presentar.

Quan van aconseguir arribar a l'accidentat, ja havia recuperat la consciència, i el van assegurar en una camilla perquè l'helicòpter, tot i el mal temps, pogués evacuar-lo ràpidament amb un dels especialistes de muntanya.

La resta de l'equip va quedar-se amb el company de l'accidentat esperant que acabés la tempesta, i després de pujar-lo fins el cim de la muntanya van baixar a peu, ja de nit i amb les màximes precaucions perquè el terreny relliscava. La operació va acabar passada la mitjanit.