La Vela abaixa el teló de la temporada de circ amb més de 4.000 assistents

Procedentes de la programació d'espectacles, les residències de creació i les activitats de formació i divulgació

Redacció
27 de maig del 2017
La temporada 2016-2017 de circ de la Vela de l'Estruch s'ha tancat aquest divendres i, sense comptar les cites d'aquest maig, ha aconseguit atraure 4.300 persones. Un comiat que s'ha fet amb l'assaig obert de Polos, de la companyia Es Circ, establerta al Montseny. Un espectacle basat en el gest i la codificació del moviment i que s'ha vist al Trapezi de Reus, celebrada de l'11 al 14 de maig. 

En total s'han programat una dotzena de funcions, deu de les quals s'han portat a terme a La Vela i els altres dos, en sis càpsules de trapezi al bar de l'Estruch. Això ha comptat amb la visita de 1.322 espectadors. 

A més, s'han realitzat 22 residències de creació, la majoria de companyies catalanes com ara Los Galindos, Circ Pànic i Atempo Circ. Però també de locals; de la resta de l'Estat com Punto Cero i La Shakti Olaizola; d'àmbit europeu, per exemple, la italiana Laden Classe i l'anglesa Lemon Collective i iberoamericana, amb els mexicans Duo Cardio. Aquestes produccions s'han pogut veure en altres espais i festivals. Sense anar més lluny, cinc espectacles han estat presents al Trapezi de Reus. 

D'altra banda, a l'espai també s'han dut a terme activitats de formació i divulgació del circ, que han augmentat, entre les que ha destacat 'Històries de circ', amb 270 assistents en vuit funcions. També tallers com el circ en família, amb 122 grups familiars; els adreçats a primària i secundària i les visites setmanals als assajos de les companyies en residència, amb 2.450 participants.