Sabadell aprova canvis que afecten la delimitació de barris i districtes

El ple ha tirat endavant l'aprovació inicial de la nova divisió territorial

Redacció
25 de maig del 2017
Actualitzat el 01 de juny a les 19:03h
El ple de Sabadell ha aprovat l’actualització de la divisió territorial de Sabadell en districtes, entitats de població, sectors i barris, segons el qual la proposta obeeix, d’una banda al desenvolupament uniforme d’algunes zones de nova urbanització, com és el cas de la zona de Can Llong. També es modifiquen alguns sectors municipals i entitats de població per adaptar-los a la nova realitat de la ciutat.

Així, la nova distribució queda definida de la següent manera (podeu consultar el mapa amb major resolució a través d'aquest enllaç):
 

Els criteris aplicats se centren en la delimitació territorial integrada a nivells, amb la consideració tècnica en concepte de barri, sempre respectant les illes corporatives. "Una illa de cases ha de tenir totes les façanes en el mateix barri", ha explicat el regidor de Serveis Centrals, Albert Boada.

En aquest sentit, s'han aplicat criteris per minimitzar l'afectació dels canvis. Així, alguns dels canvis duts a terme són que el barri de Can Llong passa d'estar dividit entre els districtes 3 i 4 per passar a integrar-se únicament en el 4, on hi ha un major arrelament social. 

També s'ha aprovat la modificació de l’article 3 del Reglament Municipal dels Consells de Districte que queda redactat de la següent manera: “Els Consells de Districte, atès que són òrgans de participació i consulta de caràcter territorial, tindran com a àmbit territorial d’actuació els districtes configurats com a divisió administrativa del terme municipal segons l’acord vigent aprovat per l’òrgan competent corresponent.”

En darrer lloc, s'han aprovat les divisions territorials de Sabadell en entitats i nuclis de població:

• Entitats de població: Sabadell, Berardo, Togores, La Salut, Sant Nicolau.

• Nuclis de població: Sabadell, Poblenou, Torre-romeu, Can Llong, Castellarnau, Rodal Nord, Est i Oest, Rodal Oest, Rodal Sud.