Terrassa prepara una pujada del cadastre del 25%

Barcelona també ha sol·licitat un procés de revisió al Ministeri d'Hisenda, que significarà un increment del valor del 30% | Els dos ajuntaments han anunciat mesures a través de les ordenances fiscals per pal·liar els efectes de la pujada en impostos com l'IBI, segons publica “El Periódico”

Redacció
25 de maig del 2017
Actualitzat a les 15:59h

Bloc de pisos del barri de l'Eixample, a Barcelona. Foto: Jordi Jon Pardo


Barcelona i Terrassa han sol·licitat al Ministeri d'Hisenda un procés de revisió del cadastre, el registre estadístic de les finques urbanes i rústiques fet per l’Estat per determinar la xifra dels impostos, entre els quals alguns de tan important com l'IBI. La nova cotització entrarà en vigor el pròxim 1 de gener i suposarà un augment del 30% a Barcelona i de gairebé el 25% a Terrassa, segons publica avui El Periódico.

A Barcelona, l'última revisió del cadastre es va fer el 2002, i a Terrassa, el 1996. La normativa permet que l'increment s'apliqui de manera gradual al llarg de 10 anys.

A més, els ajuntaments tenen eines per pal·liar els efectes de la pujada de l'IBI. En aquest marc, a les dues ciutats, els ajuntaments ja han anunciat mesures a través de les ordenances fiscals de l'any 2018. Els nous valors es començaran a notificar als propietaris entre juny i juliol.

El tinent d’alcalde de Barcelona, Gerard Pisarello, que gestiona les àrees d'hisenda i  finances municipals, ja va defensar fa mesos “un nou model fiscal a Barcelona”, més redistributiu i més just tant des del punt de vista fiscal com ambiental. Les ordenances fiscals ja van congelar l’IBI al 98% de les vivendes. 

L'increment del cadastre a Barcelona se situa en una mitjana del 30%, però la xifra pot ser més elevada en districtes com Gràcia, l’Eixample o Pedralbes, mentre que en altres com Nou Barris o Sant Andreu pot estar per sota, explica el rotatiu.

Pel que fa a Terrassa, s’aplicarà una fórmula progressiva complementària per reduir l’impacte als propietaris.