La Generalitat licita per 128 milions d'euros la compra de 15 trens per a la línia del Vallès

Es pretén donar resposta al futur creixement de viatgers

Redacció
26 de maig del 2017
Actualitzat el 31 de maig a les 19:43h
La Generalitat de Catalunya ha licitat, per un import de 128 milions d'euros, la construcció de 15 noves unitats (UT115) de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) que es posaran sobre les vies de la línia de Barcelona-Vallès.
 
El termini per presentar ofertes és de gairebé set mesos i de tres anys per al projecte constructiu. La finalitat és absorbir el creixement de viatgers en la prolongació de FGC a Terrassa i Sabadell. A més, multiplicarà per dos la freqüència de pas en els ramals de les dues ciutats, passant d'un servei cada deu minuts en hora punta a un cada cinc. A banda, servirà per a que hi hagi una major rotació dels combois en hores de menor rendiment, reduint el total de quilòmetres recorreguts per tren i allargant la seva vida útil.
 
El 2016 la línia va marcar una xifra història de passatgers, amb 59,7 milions, dels quals més de la meitat, 34,5 només del Metro del Vallès. Una pujada que en té una petita responsabilitat l'entrada en funcionament de les tres noves estacions a Terrassa, suposant un increment en un 50,7% de passatgers, respecte a les dades de 2015 amb els de 2016.

A Sabadell, que s'ha acabat la primera de les dues fases del perllongament de FGC a la ciutat i que aquest estiu ha de culminar-se amb la inauguració de tres estacions més, ha augmentat un 1,8%. La previsió d'FGC és que el 2020 l'increment sigui de deu milions d'usuaris a la línia del Vallès arribant als 70 milions.