​Concert solidari amb Lídia Pujol i cantants de tot el Vallès

El concert serà a Terrassa i es recaptaran fons per als malalts d'Hipertensió Pulmonar

Redacció
26 de maig del 2017
Actualitzat a les 10:52h
La ciutat de Terrassa acollirà aquest dissabte un concert solidari amb els malalts de la malaltia rara Hipertensió Pulmonar. La cita l'oferirà la cantant Lídia Pujol i diversos cantants del Vallès, i  servirà per recaptar diners per a la investigació d'aquesta malaltia.

El concert, que tindrà lloc el dia 27 de maig a les 18: 00h a l'Església Sagrada Família de Terrassa, està organitzat pel grup musical Dones per la Pau, format per prop de 50 dones i dirigit per la professora, formadora de veu i musicoterapeuta Maria Josep Bessons. El concert anirà a benefici de l'Associació Nacional d'Hipertensió Pulmonar i l'actuació altruista de Lídia Pujol anirà acompanyada de la interpretació del grup de dones, mentre que el pianista Arnau Ferrer també acompanyarà al col·lectiu de dones amb cançons de diverses èpoques i estils.

La Hipertensió Pulmonar és una malaltia rara que fa que les persones que la pateixen tinguin dificultats afegides, a part de les pròpies de la emmalaltida, perquè costa accedir a medicacions que els millora la qualitat de vida i es dediquen pocs recursos a la seva investigació. "Més enllà de l'Associació Nacional d'Hipertensió Pulmonar, cal crear una associació al voltant d'aquesta malaltia a Catalunya i en cada comunitat de l'Estat perquè la gent se sent molt sola", expressa la portaveu de Dones per la Pau, Núria Serarols.

"Actualment, les persones amb Hipertensió Pulmonar poden trigar setmanes a rebre els medicaments, però quan els malalts d'una malaltia en concret formen una associació, els metges, farmacèutiques i laboratoris s'impliquen més", afegeix. En aquest sentit, assegura que es vol fer difusió de la voluntat de crear una associació a Barcelona perquè els malalts d'Hipertensió Pulmonar a Catalunya la tinguin més a prop i que la població en general estigui més conscienciada amb aquesta malaltia.

L'acte també comptarà amb la intervenció del doctor Enric Domingo, co-director de la Unitat d'Hipertensió Pulmonar de l'Hospital de la Vall d'Hebron de Barcelona, ​​que explicarà les dificultats del dia a dia de les persones que pateixen aquesta malaltia. Les entrades-donatius tenen un preu de 5 euros i es poden adquirir el mateix dia del concert a l'església, mentre que també es poden fer donatius al compte corrent creat per l'ocasió: ES3921001790950200045238.