​Sabadell rep 9 milions d’euros d'Europa per a transformar la ciutat

Es tracta del projecte EDUSI i suposarà una cadena d’inversions programades fins l’any 2020

Juli Fernàndez i Maties Serracant, durant la presentació
Juli Fernàndez i Maties Serracant, durant la presentació | Albert Segura
24 de maig del 2017
Actualitzat el 29 de maig a les 19:10h
La Comissió Europea ha dotat la ciutat de Sabadell i l’Estratègia de Desenvolupament Urbà Sostenible i Integrat (DUSI) amb una aportació de 9.394.006 euros procedents de fons FEDER, una suma que permetrà dur a terme diversos projectes d’innovació vinculats a la sostenibilitat, la cohesió social o la promoció econòmica, entre altres. Es tracta d’una estratègia que s’emmarca en el projecte que el govern té amb la ciutat, i on la inversió europea suposa el 50% de la inversió final, donat que el 50% restant l’aportarà l’Ajuntament. 

“Reconeixem que la ciutat estava aturada, que necessitava un reinici, un impuls que es fes arreu, amb pols situats en diferents punts i que tenen influència en el conjunt de Sabadell”, assenyala el segon tinent d’alcalde, Maties Serracant. En aquest sentit, s’estableixen diversos objectius, entre ells arribar a la xifra del 75% de ciutadans entre 20 i 64 anys ocupats o incrementar per sta del 10% l’índex d’abandonament escolar.
 

Per tot plegat, els Fons Europeus han de servir per cobrir quatre grans objectius contenidors, segons el govern local.

1 Implementació i millora de les TiC: dotar de mecanismes i instruments per a la transparència i el bon govern, amb 8 actuacions i un 11% de la inversió total.

2 Promoció de la sostenibilitat i de l’eficiència energètica: fomentar estratègies de reducció de carboni com la mobilitat urbana sostenible i la millora de l’eficiència energètica, amb 6 actuacions i una inversió del 26,5% del total.

3 Conservació i protecció del medi ambient: del patrimoni natural i cultural, així com recuperar espais o reduir la contaminació atmosfèrica, amb 4 actuacions que suposen un 29,5% de la inversió.

4 Promoció de la inclusió social i lluita contra la pobresa: regeneració física, econòmica i social de les comunitats desfavorides, amb 6 actuacions i el 33% de la inversió.

“Estem molt satisfets i orgullosos de què Sabadell tingui el reconeixement en forma de recursos, perì també per la forma en què s’ha fet l’estratègia i la planificació feta”, ha assenyalat l’alcalde, Juli Fernàndez. Amb tot, es comptarà amb un pressupost final de 18.8 milions d’euros per executar els projectes, 2,5 dels quals arribaran aquest any, 9,8 el 2018, 6,2 el 2019 i 1,5 al 2020.