Unes 30 paelles omplen Castellar d'arròs

Participen en el tradicional concurs d’arrossaires de l’Aplec de Castellar Vell

Redacció
24 de maig del 2017
Arrossaires a Castellar
Arrossaires a Castellar | Ajuntament de Castellar
Unes 1.800 persones van gaudir diumenge d’alguna de les activitats previstes en la 39a edició de l’Aplec de Castellar Vell, una festa que s’organitza cada tercer diumenge de maig al voltant de l’antiga església parroquial de Sant Esteve. Enguany, una trentena de paelles es van animar a participar al concurs d’arrossaires de l’Aplec, que enguany celebrava la 37a edició i que va comptar amb uns 900 comensals.

En la categoria de paelles petites (fins a 15 persones), que va comptar amb vuit grups participants, els tres primers premis van ser, respectivament, per a “1a edició de paella per xics”, “Socarrats” i “La vila”. “Bon profit”, “Catalunya Casas” i “La colla dels vint” van ser, per aquest ordre, les tres guanyadores en la categoria de paelles mitjanes (de 16 a 50 persones), que comptava amb catorze paelles participants, mentre que en la categoria de paelles grans (més de 50 persones), es van premiar les tres paelles participants: “HCC”, “Flors boscanes” i la de l’Emili Carles-Tolrà, en primer, segon i tercer lloc respectivament.

Pel que fa a les cinc paelles presentades a la categoria de joves, amb participants de fins a 25 anys, van ser premiades les de les colles “Trokolo” (1r premi), “Gitaneros solters” (2n premi) i “Els Darrers” (3r premi).

Quant als concursos, les activitats de l’Aplec van començar a les 8.30 hores amb el concurs d’ocellaires de la Societat Castellarenca, mentre que a les 10 hores es va donar el tret de sortida als concursos de dibuixos a llapis i de flors boscanes. El concurs de dibuixos a llapis, que va comptar amb un total de 56 participants, es va resoldre amb premis per a Kai Ballester, Ia Roig i Biel Clot (en la categoria de fins a 5 anys), Marc Hernández, Ivet Ortuña i Oriol Povedano (de 6 a 9 anys), Meixí Chacón, Judit Rocavert i Mireia Romero (de 10 a 12 anys) i Miquel Avellaneda, Said Avellaneda i Cristina Llonch en la categoria de 13 a 16 anys.

Al concurs de flors boscanes hi van participar una quinzena de persones. Les guanyadores de la categoria adulta van ser, per aquest ordre, Rosa Maria Canet, Rosa Lladós i Conxita Roca. En la categoria infantil i juvenil els premis van ser per a Clàudia Mas (fins a 5 anys), Jamila Ventosilla (entre 6 i 9 anys), Mariona i Fiona (de 10 a 12 anys) i Júlia Margall (a partir de 13 anys).

A banda dels diferents concursos, l’Aplec també incloïa, com és habitual, diversos jocs infantils i de cucanya adreçats als més petits i organitzats per Colònies i Esplai Xiribec, i les actuacions de la colla de joves del Ball de Gitanes de Castellar, els Gegants de Castellar i la Colla Castellera de Castellar del Vallès. El punt i final de la festa el van posar els Deejays del Revés, amb una sessió de música chill-out.