La Junta de Portaveus demana l'absolució del raper sabadellenc Elgio

Fiscalia li demana dos anys i un dia de presó, més una multa de 4.800 euros per suposadament enaltiment del terrorisme

Redacció
23 de maig del 2017
La Junta de Portaveus ha decidit, per majoria, demanar l'absolució del cantant Elgio, el raper de Sabadell investigat per presumptament enaltiment del terrorisme amb les lletres d'algunes de les seves cançons. Així com també de la resta dels integrants de la banda a la qual formava part el sabadellenc, La Insurgencia, també acusats del mateix delicte. La Junta ha apel·lat a la llibertat d'expressió com a "dret humà fonamental".
 
També ha rebutjat "al tribunal d'excepció" de l'Audiència Nacional per aquestes peticions i que mostra "el caràcter contrari al dret i la seva marcada trajectòria, ja des del franquisme, de persecució política i de vulneració de drets fonamentals".
 
En l'escrit de la moció s'ha destacat el tarannà "internacionalista" de la banda, al tenir membres de Mèxic, Colòmbia i El Salvador, entre d'altres països, tot i que el gruix procedeixen de l'Estat. A més, ha remarcat el treball i la coordinació que fan a través de les xarxes socials. Un dels acords del document és traslladar aquesta demanda municipal a l'Audiència Nacional.