Els Amics de Sant Pau de Riu-sec reclamen mesures «urgents» i de «curt abast pressupostari» per a l'ermita

Lamenten que el vandalisme dels últims mesos está portant el complex a "una mort inevitable" | Demanen a l'Ajuntament que escolti les seves demandes

Redacció
23 de maig del 2017
Actualitzat el 29 de maig a la 1:00h
El passat diumenge es va celebrar el 2n Aplec i Mostra d'Entitats a Sant Pau de Riu-sec i que van complir els pronòstics que van fer Amics de Sant Pau de Riu-sec. Més de 400 persones i més d'un centenar de visites guiades a l'ermita romànica dels segles XI i XII. Enguany, però, els organitzadors han trobat "una devastadora diferència": el vandalisme sofert en aquest patrimoni de la ciutat. Per això demanen mesures "urgents" i de "curt abast pressupostari". 

L'entitat ha lamentat que els atacs a l'ermita poden desembocar en "una mort inevitable". El complex arquitectònic espera de "grans actuacions, d'inversions milionàries" i ha recordat que ells mateixos han fet propostes per "lluitar contra el vandalisme" i "treure de la solitud i la decadència" aquesta joia del romànic de Sabadell.

Per això han exigit actuacions "molt urgents" amb la finalitat d'aturar "la degradació exponencial". Unes demandes que han apuntat cap a la plaça Sant Roc, malgrat que han reconegut un "suport més decidit i actiu" del consistori respecte de la primera edició.