El PSC es retira del procés judicial per la cessió de Cal Balsach a El Tallaret

Josep Ayuso el va denunciar el tinent d'alcalde Maties Serracant perquè considerava que hi ha irregularitats en la cessió de l'espai | La formació considera que cal centrar la seva activitat en l'àmbit polític i no en el judicial

Josep Ayuso en roda de premsa.
Josep Ayuso en roda de premsa. | Albert Segura
Redacció
19 de maig del 2017
Actualitzat a les 14:16h
El PSC de Sabadell ha anunciat la decisió de retirar-se del procés judicial per la cessió de Cal Balsach al col·lectiu El Tallaret. Ho han fet en una decisió presa conjuntament a nivell de partit, una decisió que han fet pública avui en roda de premsa el primer secretari de la formació, Pol Gibert, i el portaveu del grup municipal, Josep Ayuso.

De fet, va ser Ayuso qui va impulsar la denúncia contra el segon tinent d'alcalde, Maties Serracant, acció motivada pel fet que considerava que hi havia irregularitats en el procés de cessió de Cal Balsach. El socialista apuntava que no s'havia dut a terme la modificació del Pla General Urbanístic que plantejava la moció que es va aprovar el mes de febrer de 2015 perquè a Cal Balsach s'hi poguessin encabir usos associatius.

Això va provocar la renúncia temporal de Serracant al càrrec i l'aturada del procés perquè El Tallaret s'instal·lés a Cal Balsach, fet que va encendre els ànims al col·lectiu. Ara, però, el PSC decideix fer un gir en la seva acció, i ha anunciat que es retira del procés judicial.

"Hem decidit no fer més sant d'aquest tema, vam veure que hi havia alguna cosa mal feta i ho vam posar en coneixement de la Justícia, però hem decidit que no ens presentarem com acusació particular", assenyala Gibert. En aquest sentit, recorda, però, que el procés seguirà el seu camí perquè hi ha una altra denúncia presentada, però que ells no hi participaran si és que el Jutge no els cita a declarar.