Una caminada fins a la UAB per exigir un transport escolar

L'escola Bellaterra reclama un servei de transport escolar que la Generalitat té prorrogat

La protesta de l'escola Bellaterra camí de la UAB
La protesta de l'escola Bellaterra camí de la UAB | @busESCOLETA
Redacció
19 de maig del 2017
Actualitzat el 29 de maig a les 0:35h
Arribar a l'escola Bellaterra, ubicada dins la mateixa Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), és una empresa complicada. Especialment des de l'any passat, quan la Generalitat, responsable d'aquest servei, va prorrogar-ho i no va trobar una solució a la situació per aquest centenar de nens. 

Per això, aquest dijous es van manifestar en una mobilització organitzada per la Comissió de Transport de l'AMPA del centre. La protesta va consistir en sortir des de Cerdanyola i fins a l'emplaçament escolar, passant per la principal carretera que arriba a la UAB. 

El transport escolar cobria un trajecte de quatre quilòmetres. El govern català va plantejar eliminar el servei, però el passat 7 de març la Comissió de Transport de l'AMPA va entrar una resolució al Parlament que va reconèixer la "singularitat" del centre i insta la Generalitat a donar una solució al conflicte.
 
El decret d'educació 160/161 marca que no és obligatori posar transport quan el desplaçament és dins d'una sola població, com succeeix en aquest cas. Però la Llei 6 de la Llei Catalana d'Educació parla "d'equitat" entre centres i de buscar mesures i solucions per sufragar les diferències en els desplaçaments de cada escola, encara que sense acabar de definir-les. L'Ajuntamen de Cerdanyola proposa que si s'elimina el transport, s'incrementi la freqüència del servei de bus urbà que va fins a la UAB amb places reservades per als alumnes d'aquest escola.