Diverses obres milloraran el servei dels FGC a Sabadell

Els principals treballs se centren al túnel de Vallvidrera

Josep Rull i Juli Fernàndez, en la visita d'obres
Josep Rull i Juli Fernàndez, en la visita d'obres | FGC
Redacció
18 de maig del 2017
Actualitzat a la 13:22h
La línia dels Ferrocarrils de la Generalitat (FGC) del Vallès s'estan sotmetent a diverses obres que permetran millorar el servei i la freqüència de pas dels trens. Entre elles es preveuen treballs a les estacions de Sabadell, així com al túnel de Vallvidrera, per on passen tant els trens de Sabadell com els de la línia de Terrassa.

Precisament, el conseller de Territori i Sostenibilitat, Josep Rull, i l'alcalde de Sabadell, Juli Fernàndez, han fet aquest dimecres una visita a les obres que s’estan desenvolupant al túnel 4 de la línia Barcelona-Vallès, concretament al túnel de Vallvidrera. Aquestes obres, que han tingut un preu d’adjudicació de 3.580.586 MEUR, es van iniciar el passat 3 de gener  i es preveu que finalitzin al gener de 2018.

La particularitat d’aquests treballs és que es desenvolupen en horari nocturn i, per tant, tot i la seva magnitud, no suposaran cap tall de servei que afecti els usuaris. Això fa que el ritme de feina sigui molt precís, ràpid i d’una màxima eficiència, i que es desenvolupin en el parèntesi existent entre el pas de l’últim tren de la nit i el primer de l’endemà.

Pel que fa a Sabadell, es preveuen les obres de cobriment de les vies en un tram de 375 metres de longitud entre els barris de Gràcia i Can Feu. Això implicarà la modificació de rasants dels carrers de l’entorn i del pendent de les vies al llarg de 975 metres. La inversió s'eleva als 25.000.000€, i el termini d'execució preveu l'acabament de les obres a l'agost 2019. 

De la mateixa manera, continuen els treballs del perllongament del Metro del Vallès a Sabadell, que abasta 5,2 Km, cinc estacions i unes cotxeres. La inversió és de 430.000.000€, i es preveu que puguin entrar en funcionament la primera quinzena de juliol.