VÍDEO Un centenar de veïns de Montcada tallen la línia R2 per la nova víctima a les vies del tren

De cara a dijous hi ha una nova trobada per tractar el soterrament

Veïns de Montcada i Reixac tallant la via del tren
Veïns de Montcada i Reixac tallant la via del tren | Albert Segura
Redacció
16 de maig del 2017
Actualitzat a les 20:38h


Igual que sempre que es produeix una mort a les vies que creuen Montcada i Reixac, la població se cita al monòlit en record de les víctimes, situada a la coneguda cruïlla del soterrament. I ho ha fet aquest dimarts per la mort número 169, que es va produir dilluns a Montcada Bifurcació. Un gest emotiu que gairebé sempre ha acabat sent reivindicatiu amb el tall de la línia R2. . 

Una mica més d'un centenar de persones s'han aplegat a l'acte i una mica prop d¡un centenar, un cop ha acabat l'homenatge, s'han traslladat uns metres per ocupar les vies. El tall ha afectat els pas de combois de la línea, que ha obligat als passatgers baixar i anar, carrer Bogatell amunt, per enllaçar amb la R4 i R7 a l'estació de Montcada-Manresa. Mentre que els d'aquest emplaçament han fet el trajecte invers per poder anar direcció Girona.

El monòlit a les víctimes, amb flors que representen l'últim víctima, la 169 Foto: Albert Hernàndez


L'alcaldessa de Montcada, Laura Campos, ha indicat que "la nova víctima" ha demostrat que "tenim molts més problemes que el soterrament. Hi ha molts punts negres". Ha especificat que l'accessibilitat és "greu", estant només una de les cinc estacions que hi ha al municipi "amb les mesures adients". Per això, ha manifestat que cal "dignificar" la vila per millorar la seguretat. 

En aquest sentit, però, ha destacat que un cop el president d'Adif, Juan Bravo, va veure in situ l'estat dels pasos a nivell va prometre actuacions. Així, des d'aquest dilluns ja s'estan fent els treballs pertinents.  

Optimisme no triunfalisme

De cara a l'entrevista d'aquest dijous per tractar el soterrament, Campos ha manifestat "optimisme, pero no triunfalisme, perquè tenim un històric d'incompliments". Espera que s'anunciï un "cronograma i informació fixa" per dur a terme aquesta obra.  

La nova víctima arriba en un moment important de la negociació pel soterrament a quatre bandes entre Ajuntament, Generalitat, Adif i el Ministeri de Foment. Precisament, per aquest dijous hi ha programada una nova reunió, al consistori vallesà, en la qual s'hauria d'especificar el cost i el calendari d'aquesta reivindicada obra.