«El Periódico» no sortirà aquest dimarts per primer cop a la seva història

El diari esportiu "Sport", també propietat del Grupo Zeta, sí que es podrà comprar als quioscos

Redacció
16 de maig del 2017
Actualitzat a les 0:19h

Els treballadors del diari en la votació de l'assemblea, quan van decidir anar a la vaga. Foto: @ComitePeriodico


El Periódico de Catalunya no es podrà comprar aquest dimarts als quioscos. La vaga convocada pel comitè d'empresa entre els dies 15 i 19 de maig -tota aquesta setmana- està "sent un èxit", segons els mateixos treballadors, i ha impedit que el diari pugui sortir demà amb normalitat. És la primera vegada des que es va fundar el diari que no es podrà trobar al quiosc.

En canvi, sí que sortirà amb relativa normalitat el diari esportiu Sport, també propietat del Grupo Zeta. Els membres del comitè d'empresa de la publicació han denunciat que la capçalera s'ha tancat a les sis de la tarda i l'han redactat exclusivament cinc periodistes. En una piulada, els representants dels treballadors asseguren que demà no es podrà comprar l'Sport, sinó "una estafa".
 
La vaga de treballadors és la conseqüència del conflicte que mantenen els equips dels dos diaris i la direcció del Grupo Zeta. L'empresa vol reduir un 16% el sou dels empleats sense negociació prèvia. La plantilla s'hi nega en rodó i per això ha decidit convocar aquests cinc dies de vaga.