Colau demana al PP que «condemni clarament» l'agressió comesa per Gesa

L'alcaldable de BComú considera "essencial" el dret a la protesta pacífica de les entitats socials

ACN
20 de maig del 2015
Actualitzat a les 10:01h
Ada Colau ha participat en l'esmorzar de Cambra de Comerç
Ada Colau ha participat en l'esmorzar de Cambra de Comerç | Jordi Palmer / Nació Digital

L'alcaldable de Barcelona En Comú, Ada Colau, ha demanat aquest dimarts al PP que "condemni clarament" l'agressió del seu candidat a Sabadell a un grup de manifestants de la Plataforma d'Afectats per la Hipoteca (PAH) i Fòrum Filatèlic. Els manifestants van irrompre en el míting que aquest passat dilluns feia el president espanyol, Mariano Rajoy, a la capital vallesana i van ser expulsats a cops per part de diverses persones, entre elles Esteban Gesa, cap de llista dels populars a la capital vallesana. "El meu compromís és total amb el dret a la protesta pacífica. Em sembla essencial perquè hi hagi una democràcia que funcioni correctament", ha respost a preguntes dels periodistes.

Li demanaria al PP que condemnés clarament les agressions que es van produir fetes per membres del PP", ha indicat la cap de llista de Barcelona En Comú. Els darrers dies la candidatura de Colau ha estat la diana de les crítiques per part, entre d'altres, dels populars per fer servir un llenguatge "que incita a la violència". El mateix candidat barceloní del PP, Aberto Fernández, va acusar BComú de provocar una picabaralla en una paradeta dels populars al barri del Carmel.

Colau ha defensat les protestes pacífiques per part de qualsevol entitat. Ha recordat, a més, que ella ja no forma part de la PAH i que defensa la "sobirania" d'aquesta entitat per manifestar-se allà on decideixi.