Procés sobiranista

La Cecot referma el seu compromís amb el referèndum en una reunió amb Elena

El president de la patronal, Antoni Abad, ha rebut a Terrassa el coordinador del Pacte Nacional pel Referèndum

per Albert Prieto, 13 de maig de 2017 a les 01:03 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 13 de maig de 2017 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
La patronal Cecot ha refermat el seu compromís amb el referèndum d'independència de Catalunya. El president de la patronal, Antoni Abad, s'ha reunit aquest matí amb el coordinador del Pacte Nacional del Referèndum, Joan Ignasi Elena, a la seu de la Cecot, a Terrassa.

Abad ha volgut confirmar la vinculació de la Cecot al Pacte Nacional pel Referèndum, i ha recordat que la patronal, en aquest àmbit, "ja va estar des d'un inici en el Pacte Nacional pel Dret a Decidir". Segons Abad, la reflexió per formar part d'ambdós pactes és la mateixa: poder ésser consultats. "Estem convençuts que junts prenem millors decisions", ha dit.


El president de la Cecot assegura que interpretava el Pacte pel Dret a decidir com un pacte "pel dret a ser consultats no només una vegada i no només amb una pregunta". En aquest sentit, continua apostant per les consultes a la ciutadania per tal que pugui expressar la seva posició "en els grans temes". "Hem de donar-li la màxima aspiració a aquesta democràcia", diu Abad, i afegeix que des del Pacte i des de la persona de Joan Ignasi Elena s'està fent "pedagogia molt positiva".

"En aquests moments el que més ens inquieta són les certeses del que ve passant i del que passa. Per tant, ens mirem el futur il·lusionats en la mesura que en aquest futur s'introdueixin canvis de modernitat, canvis que homologuin el país en termes internacionals", conclou Abad.

 
De la seva banda, el coordinador del Pacte Nacional pel Referèndum ha agraït "no només l'adhesió de la Cecot, sinó el compromís amb tota la feina que hem estat fent". Per a Elena, és un exemple que "el referèndum uneix", i agraeix "als milers d'empresaris que representa la Cecot" que formin part del Pacte.

"Estem convençuts que la majoria dels empresaris veuen en la decisió col·lectiva la millor manera de prendre decisions", opina Elena, i ho compara amb la gestió de les empreses. En aquest sentit, el coordinador veu "una manera d'entendre les coses molt similar" en la manera de decidir les qüestions empresarials i les qüestions de país mitjançant una consulta a tots els implicats.

Elena destaca la transversalitat a favor del referèndum, un fet que es visibilitzarà el proper 19 de maig, a les set de la tarda, en un acte al Palau de Congressos, a Barcelona. "En el marc del pacte tenim mirades diferents però hem d'explicar junts allò que ens uneix", afegeix.

 

Participació