Rufián piula sobre les restes de Franco del Valle de los Caídos i se li gira en contra

La cambra va votar exhumar les restes del dictador per 198 vots a favor i 140 abstencions, però la proposició no és vinculant | El PDECat i EH Bildu donen suport a la iniciativa i ERC s'absté al no ser acceptades les seves esmenes

per Pep Martí, 15 de maig de 2017 a les 18:00 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 15 de maig de 2017 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.

El Valle de los Caídos. Foto: Vikicommons


El diputat d'ERC al Congrés dels Diputats, Gabriel Rufián, va comentar aquest dijous a través de Twitter la votació que va aprovar per una àmplia majoria la proposició no de llei presentada pel grup socialista sobre l'aplicació de la llei de memòria històrica que inclou demanar que les restes del general Franco siguin exhumades del Valle de los Caídos. La proposició ha estat aprovada per 198 vots a favor, 1 en contra i 140 abstencions, entre elles la dels diputats d'ERC.

En la piulada, el republicà va aprofitar per criticar el PSOE i Ciutadans. "Creure que el PSOE farà que el PP exhumi Franco és com creure que C's farà que el PP deixi de governar", va escriure, tal com acostuma a fer, amb un punt de sàtira. Tot i l'èxit que acostuma a tenir amb els seus tuits, en aquesta ocasió el missatge se li va girar en contra. El motiu? Haver-se abstingut en no ser acceptades les seves esmenes. I així li van fer notar diversos usuaris, que van aprofitar per criticar-lo.
 

Votació no vinculant


Cal dir que la proposta no té rang de llei i, per tant, el govern espanyol no està obligat a complir-la. En el text socialista es demana al govern de Mariano Rajoy que apliqui la llei de memòria històrica i que es produeixi el trasllat de les restes del dictador de manera "urgent". També es demana que el cadàver del fundador de la Falange, José Antonio Primo de Rivera, sigui reubicat dins de la basílica a un lloc "no preeminent de l'edifici".

 

Participació