​La UAB afronta la segona jornada de vaga sense incidents destacats

Els estudiants han tornat a tallar alguns dels accessos al campus de Bellaterra que està registrant poca afluència d’alumnes

per Albert Hernàndez , 11 de maig de 2017 a les 10:15 |
Una barricada a la UAB, a prop de la Rectoria | Albert Hernàndez
Aquesta informació es va publicar originalment el 11 de maig de 2017 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
La segona jornada de vaga a la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) s'està desenvolupant sense incidents destacats. A primera hora del matí un grup de prop de 200 estudiants que han passat la nit a la Facultat de Lletres han tornat a utilitzar contenidors per fer barricades i bloquejar alguns dels accessos al campus de Bellaterra. Els joves exigeixen que s'apliqui la rebaixa del 30% de les taxes universitàries que va acordar el Parlament i també que no s'apliqui el sistema educatiu de 3 + 2.

A banda, volen que es reobrin els serveis de reprografia que en el darrer any s'han tancat en algunes facultats del centre i també que es garanteixi que el servei d'autobús intern de la UAB mantindrà la seva gratuïtat malgrat que han passat a formar part del Sistema Tarifari Integrat. Els estudiants del campus de Bellaterra participaran aquesta tarda en la manifestació unitària que alumnes de diverses universitats catalanes duran a terme a Barcelona.


Els estudiants han col·locat barricades a l'eix central, la rotonda del rectorat i a l'entrada als Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) des de la plaça Cívica. Tot i que alguns conductors i usuaris de FGC s'han mostrat molestos amb els talls, els estudiants els han explicat els motius de la jornada de vaga d'avui i no hi ha hagut incidents destacats. 
 

Estudiants muntant barricades en la segona jornada de vaga a la UAB Foto: Albert Hernàndez


Cèlia Appel, portaveu del Sindicat d'Estudiants dels Països Catalans, ha explicat que la jornada d'aquest dijous tindrà el seu punt culminant en la manifestació unitària que s'ha convocat per aquesta tarda a plaça Catalunya i que acabarà amb la lectura d'un manifesta al campus de la Universitat Pompeu Fabra de Ciutadella. "Tenim força i no ens cansarem de sortir al carrer perquè tenim molt clara quina és l'educació que volem i ho demostrarem aquesta tarda a Barcelona", ha assenyalat.

Appel ha tornat a exigir als estaments polítics que es tiri endavant la moció per aplicar una rebaixa de les taxes universitàries del 30%, que segons la portaveu dels estudiants s'han disparat un 143% d'ença que va entrar en vigor el Pla de Bolonya. Alhora també exigeix que no s'apliqui el sistema educatiu de 3 + 2. 

A nivell de la UAB demana que es reobrin els serveis de reprografia que en el darrer any s'han tancat en algunes facultats del centre i també que es garanteixi que el servei d'autobús intern de la UAB mantindrà la seva gratuïtat malgrat que han passat a formar part del Sistema Tarifari Integrat.

 

Participació