La vaga d'estudiants a la UAB, seguida de forma majoritària en vuit de les 12 facultats

Redacció
10 de maig del 2017
Actualitzat a les 14:28h
La Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) ha xifrat el seguiment de la vaga estudiantil d'aquest dimecres en vuit de les 12 facultats del campus. Ha precisat que "la màxima incidència" ha tingut lloc a les facultats de Ciències de la Comunicació, de l'Ensenyament, Ciències Polítiques i Sociologia, Dret, Economia i Empresa, Filosofia i Lletres, Psicologia i Traducció i Interpretació.
 
D'altra banda, en Biociències i Ciències hi ha hagut un 90% d'activitat docent, mentre que en Medicina i Veterinària s'han pogut fer la totalitat de les classes. Finalment, a l'Escola d'Enginyeria s'ha seguit la jornada amb normalitat i al Campus Sabadell, la docència s'ha reduït en un 50%.
 
La vicerectora de Comunicació i Promoció de la UAB, Virginia Luzón, ha assegurat des del rectorat comparteixen la reivindicació estudiantil, perquè també els perjudica per "evitar que estudiants de la resta de l'Estat no es matriculin a les universitat catalanes per tenir les taxes més altes". 

Luzón ha defensat que la validació del bitllet en el servei intern d'autobús de la UAB "fa un favor" a la universitat, ja que registra l'itinerari de l'alumne i això serveix per millorar els registres i que siguin retornats en forma de cànon al centre.