​VÍDEO Estudiants de la UAB tallen alguns accessos per demanar una rebaixa de les taxes

És la primera de les dues jornades de protesta convocades a la universitat

Estudiants de la UAB durant la vaga
Estudiants de la UAB durant la vaga | Albert Hernàndez
10 de maig del 2017
Actualitzat a la 13:23h

A punt de tocar les set del matí, una cinquantena d'estudiants s'han agrupat a la plaça Cívica de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) per repartir-se pel campus i tallar els seus accessos. Ho han aconseguit en part, ja que tres unitats mòbils dels Mossos d'Esquadra han desbloquejat el de la Facultat d'Educació. Tot i així, s'han mantingut els de l'AP-7 i el de Ferrocarrils de la Generalitat (FGC). Una acció duta a terme en la primera de les dues jornades de vaga convocades per reclamar una rebaixa del 30% de les taxes universitàries.
 
La portaveu de la Coordinadora d'Assemblees de Facultat (CAF), Mariona Motjé, assegura que des de la implantació del pla Bolonya "uns 12.000 estudiants no han pogut entrar a la universitat" i que ha "dificultat" el seu accés. Demanen una "equiparació de preus i màsters", tal com es va aprovar al Parlament.
 

Els Mossos d'Esquadra en l'accés a la Facultat d'Educació Foto: Albert Hernàndez


A banda, Motjé apunta a "reivindicacions locals" com ara l'eliminació d'entitats bancàries del campus, la recuperació dels serveis de copisteria i que siguin gratuïts, així com continuar amb la gratuïtat del bus intern de la UAB, que sospiten s'integrarà dins la T-Mobilitat i serà de pagament.
 
Uns 200 estudiants han fet nit a la UAB per preparar la primera jornada, de cara a la vaga d'aquest dijous a Barcelona (a les 18.30 hores a plaça Universitat), organitzada juntament amb el Campus Diagonal de la  Universitat de Barcelona (UB). 
 

Estudiants de la UAB concentrant-se a la plaça Cívica de la UAB Foto: Albert Hernàndez