La 21a edició de Medievàlia assalta els jardinets de la Fundació Antiga Caixa Sabadell

El lema d'aquest 2017 és "Una història per descobrir"

Estandards a la paret del Mercat Central de Sabadell.
Estandards a la paret del Mercat Central de Sabadell. | Albert Segura
Redacció
12 de maig del 2017
A partir d'aquest divendres i fins diumenge, el Mercat Central de Sabadell i els seus voltants fan un salt al passat: s'organitza la 21a edició de Medievàlia. Enguany com a novetat, l'esperit i la màgia d'aquesta iniciativa s'ampliarà fins al carrer Sant Quirze i els jardinets de la Fundació Antiga Caixa Sabadell. L'eslògan per aquest 2017 és "Una història per descobrir".   

Aquest clàssic de la ciutat, però, mantindrà el que és la seva base, la recreació de l'època Medieval. Al voltant d'unes 150 parades provaran de traslladar als assistents aquest període històric a Sabadell. Així com amb demostracions d'ofici, tir amb arc, malabars, lluites, cercaviles, danses exòtiques i concurs de disfresses infantils. Precisament, el més petits de la casa tindran un espai ampliat enguany. 

A l'agenda d'activitats hi figura la lluita entre les dues famílies locals, els Togores i els Requesens. També l'escenificació de la compra de la vila per part de la Reina Elionor el diumenge per la tarda. Unes interpretacions que tornen a coordinar El Ciervo. Hi ha programades visites guiades pels carrers que quedaven dins la muralla.

En aquest sentit, l'organització, per tal d'afinar amb el que era antany, ha continuat amb la documentació històrica i per això hi haurà l'historiador, Lluís Sales, que ha proposat escenes i personatges del llibre de la cort del batlle de Sabadell de 1401. L'any passat, l'edició va comptar amb 35.000 visitants, una xifra que s'assimila a l'obtinguda en celebracions anteriors.