Comencen les obres per fer el carril bici de la Ronda Ponent de Sabadell

S'han començat a fer en el tram més proper a la carretera de Terrassa en sentit plaça Espanya | Suposarà l'eliminació de dos carrils del trànsit rodat

Tanques per fer els treballs a la Ronda Ponent
Tanques per fer els treballs a la Ronda Ponent | Albert Segura
10 de maig del 2017
Actualitzat el 12 de maig a les 14:02h
Aquesta dimarts han començat les tasques per construir un nou carril segregat a la Ronda Ponent de Sabadell, que ha de permetre treure les bicicletes de la vorera. Això, però, suposarà l'eliminació de dos carrils del trànsit rodat de la Ronda Ponent, que en passarà a tenir dos per sentit.

Amb tot, l’Ajuntament de Sabadell destina 68 milions d’euros a transformar la trama urbana de la ciutat en el marc de la reformulació de la planificació estratègica en clau urbanística per als propers anys. Entre els elements més destacats hi figuren la remodelació de la Ronda Ponent, que a més de crear els carrils bici construirà una rotonda en la intersecció amb la carretera de Terrassa.

Concretament, les obres de creació del carril bici té un termini previst d'execució de dos mesos i mig. Se'n farà un a cada cantó de la Ronda Ponent, i compta amb un pressupost de 144.000 euros.
 
El gran dubte que hi ha és quina afectació tindrà l'eliminació dels dos carrils en el trànsit de la ciutat. Ahir mateix, en hora punta, es va notar un cert tap amb l'eliminació d'un carril en el sector més baix del carrer, una situació, però, a la qual s'hi haurà d'anar acostumant el sabadellenc, donat que serà definitiva.