Infraestructures

La compra de 15 nous trens permetrà una freqüència de cinc minuts al metro del Vallès

L'adquisició de les unitats s'elevarà fins als 130 milions d'euros, segons ha explicat aquest dimarts el Govern | No estaran disponibles fins al 2019 i preveuen donar millor servei després dels perllongaments de línia

per Oriol March, Palau de la Generalitat, 9 de maig de 2017 a les 14:25 |
Usuaris de Ferrocarrils de la Generalitat a l'estació de plaça Catalunya. | Adrià Costa
Aquesta informació es va publicar originalment el 9 de maig de 2017 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
El Govern ha autoritzat aquest dimarts l'adquisició de 15 nous trens per al metro del Vallès dels Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) mitjançant una despesa de 130 milions d'euros. La compra del nou material, segons assenyala l'executiu, "permetrà incrementar freqüències i donar resposta a l'augment de la demanda" que està experimentant la línia, accentuat amb el perllogament de Terrassa i que es potenciarà amb el de Sabadell.

Les noves unitats, que encara s'han de fabricar, s'aniran incorporant al servei de metro del Vallès a partir del 2019. Els trens permetran reduir a la meitat la freqüència de pas entre la Plaça Catalunya de BarceLona i Sabadell, en passar de 10 a 5 minuts. En el cas de Terrassa, es pretén passar dels 7-8 minuts actuals als 5.

 

Participació