Unitat pel Canvi aposta pel comerç de proximitat, l'eficiència energètica i la protecció del rodal

La candidatura d'esquerres assegura que la preservació del medi ambient serà un eix transversal en la seva acció de govern | També planteja optar per recursos ernergètics nets com la biomasa

Norma Vidal
19 de maig del 2015
Actualitzat a les 14:09h
Joan Berlanga, cap de llista d'Unitat pel Canvi amb els membres de la candidatura Elena Hinojo i Edu Navarro.
Joan Berlanga, cap de llista d'Unitat pel Canvi amb els membres de la candidatura Elena Hinojo i Edu Navarro. | María Bélmez

Joan Berlanga, cap de llista d'Unitat pel Canvi amb els membres de la candidatura Elena Hinojo i Edu Navarro. Foto: María Bélmez


Unitat pel Canvi vol que la preservació del medi ambient i les polítiques orientades en aquesta direcció siguin un eix transversal de tota la seva acció de govern. Així ho ha assegurat el cap de llista de la formació, Joan Berlanga, que ha explicat que entre les propostes de la formació en aquesta línia destaca l'aposta per una mobilitat més sostenible, potenciar el comerç de proximitat, millorar l'eficiència energètica dels edificis municipals o treballar per assegurar la preservació del rodal, entre d'altres. 

"Cal una altra manera de viure", ha apuntat Berlanga en una roda de premsa que s'ha celebrat a la zona de Covadonga aquest dimarts. L'alcaldable ha plantejat diverses accions concretes com ara incrementar les zones on es comercialitzen productes frescos del Vallès, o treballar perquè els menjadors escolars comptin amb un major volum de productes de proximitat. 

Pel que fa al rodal, ha destacat la necessitat de millorar l'accés a aquest espai des d'algunes zones de la ciutat com Les termes o La Plana del Pintor, alhora que ha recordat que cal seguir lluitant contra amenaces com el Quart Cinturó. 

En l'àmbit dels equipaments municipals, ha criticat que en moments de bonança econòmica l'equip de govern no hagi apostat per avançar en la millora de l'eficiència energètica d'algunes instal·lacions. Així, ha recordat que hi ha escoles públiques, com la d'Espronceda, que encara compten amb el sostre d'uralita, "el que suposa una despesa en calefacció molt elevada".

L'alcaldable també ha explicat que la candidatura vol treballar perquè des del govern local es contractin serveis d'energia néts com poden ser la fotovoltaica o la biomassa. "Estudiarem la possibilitat d'instal·lar una caldera de biomassa a les piscines de Can Serra, que alhora permetria aprofitar les restes de massa forestal del rodal", ha apuntat Berlanga.