El Cent Patins de Rubí, campió d'Europa femení d'hoquei línia

L'equip vallesà supera les amfitriones del Les Phénix Ris-Orangis i s'endu la primera edició del campionat

Les noies del Cent Patins, celebrant la victòria.
Les noies del Cent Patins, celebrant la victòria. | FCP
Redacció
14 de maig del 2017
Actualitzat el 15 de maig a les 17:58h
El HC Cent Patins de Rubí s'ha endut, aquest cap de setmana, la primera edició de la Lliga Europea femenina d'hoquei línia. En un memorable partit, el Cent Patins va doblegar per 4-6 les amfitriones del Le Phenix Ris-Orangis i es va adjudicar el títol de la competició, que s'ha estrenat aquesta temporada.

L'equip rubinenc va arribar a la final després d'acabar segon al seu grup de la primera fase i superar en les semifinals al CPL Valladolid Panteras (2-1). A la fase de grups, el Rubí Cent Patins havia golejat al L&C Riga letó (12-2), havia perdut amb el mateix Le Phenix Ris-Orangis (1-2) i havia guanyat al Taurus Buja italià (3-1).

Malgrat que l'equip francès es va avançar en el marcador, el Cent Patins va remuntar amb dos gols de Shauny Ortega i un de Anna Sierra i va posar la final de cara. Encara que les locals van fer el 2-3, les mateixes Sierra i Ortega van marcar dos gols que van situar el 2-5. El Ris-Orangis va tornar a acostar-se fins el 3-5, però Ainhoa Merino va fer el 3-6 i Laura Pamart va maquillar el resultat final (4-6).

Excel·lent partit de les rubinenques, que van dominar el joc i el marcador i van tenir també un baluard sota els pals amb una gran Carol Moreno, que va rebre el guard. L'altre representant de l'estat espanyol, el CPL Valladolid Panteras, va acabar tercer.

Tot just fa dues setmanes, el Cent Patins va fer història en adjudicar-se un doblet: tant l'equip masculí com el femení van proclamar-se campions de la Copa del Rei disputada al barri de Sant Andreu de Barcelona.