Una agressió homòfoba a Ripollet evidencia «un repunt de violència» contra el col·lectiu gai

L'Observatori Contra l'Homofòbia assegura que dos joves van ser "insultats i vexats" al carrer

Redacció
08 de maig del 2017

Concentració a Berga en suport dels dos nois agredits el mes de març. Foto: Aida Morales


L'Observatori Contra l'Homofòbia (OCH) ha denunciat el que considera un repunt de violència cap al col·lectiu LGTBI a tot el territori català", després de registrar "una nova incidència" a Ripollet, al Vallès Occidental. Dues persones van denunciar el dijous davant dels Mossos d’Esquadra que el 29 d’abril passat van ser "insultats i vexats de forma homòfoba" mentre assistien a un esdeveniment en aquest municipi. Els Mossos d’Esquadra han confirmat la denúncia.

Davant els últims casos registrats per l'OCH, Rodríguez ha considerat "necessari" donar a conèixer "tots els mecanismes" perquè el col·lectiu sàpiga com actuar davant una situació de LGTBIfòbia i com interposar les denúncies "de forma correcta" a Catalunya. En aquest sentit, ha recordat que davant casos d’insults per LGTBIfòbia, s’han d’interposar denúncies a l'empara de la llei 11/2014, la coneguda com a llei contra l’homofòbia.

El president de l’OCH ha explicat que "les víctimes" del cas que es va denunciar ahir "van ser insultades i vexades de forma homòfoba a Ripollet el matí del 29 d'abril mentre es trobaven a un esdeveniment en el mateix municipi". L’entitat indica que s'ha posat a disposició dels dos afectats per donar-hi suport, acompanyar-los i assessorar-los.