La Fura dels Baus arriba a l'Estruch amb la reinterpretació de la «Cantata dels camperols» de Bach

Una performance-concert de música i dansa, que barreja electrònica i flamenc, amb els acords barrocs

Un moment de l'espectacle 'Free Bach 212'
Un moment de l'espectacle 'Free Bach 212' | La Fura els Baus
Redacció
07 de maig del 2017
La Fura dels Baus representa aquest diumenge, a partir de les sis de la tarda, a l'Estruch la reinterpretació de la Cantata dels camperols de Johann Sebastian Bach. Free Bach 212 és una visió de la companyia catalana sobre la partitura original, aportant el seu segell propi. És a dir, una performance-concert de música i dansa.

Una recreació feta a partir de criteris històrics per conèixer com s'interpretava la música de l'època, afegint música electrònica i flamenc sobre la barroca per donar-li un caràcter actual. Una composició possible gràcies al quartet barroc de Divina Mysteria i els retocs flamencs de la cantaora Mariola Membrives.

Una versió lliure de la Baukernkantate BWV.212 de Bach. Un convit atemporal. Burlesc i humorístic. La crítica social. La invitació als plaers més mundans. En conjunt, són conceptes que semblen llunyans a les expressions musicals d’èpoques remotes. Com les trobades entre diferents disciplines i estils de musicals, els camins creuats que amalgamen discursos aparentment contrastats en un sol moviment. 

És una obra sota la direcció i guió de Miki Espuma i David Cid i també compta amb la batuta musical de Pavel Amilcar, Thor Jorgen i el mateixEspuma.