ERC de Cerdanyola es nega a prendre part d'una moció de censura i frustra l'intent del PSC

L'assemblea republicana ho decideix per unanimitat i demana "un esforç de diàleg" als partits del ple

L'Ajuntament de Cerdanyola.
L'Ajuntament de Cerdanyola. | Albert Segura
Redacció
05 de maig del 2017
A la plaça Francesc Layret respiren. L'assamblea d'ERC, celebrada aquest dijous al vespre, ha decidit per unanimitat "rebutjar la proposta de moció de censura proposada pel PSC". Això tanca la porta a que es produeixi un canvi de l'equip de govern, després que l'alcalde, Carles Escolà (Compromís per Cerdanyola), presentés una qüestió de confiança a principis d'abril i que no va superar

De totes maneres, la decisió republicana ha vingut acompanyada d'un missatge directe al consistori: "buscar la forma de construir consensos en els temes clau que cal resoldre els propers mesos". "Un esforç de diàleg", com ho ha qualificat, que també ha fet extensible a "l'oposició". Per això ha remarcat que es tracta d'una "necessitat" resoldre "el bloqueig" actual que hi ha a la localitat.  

L'assemblea ha refermat els "compromisos" que cal dur a terme com "garanties que a Cerdanyola no es bloquejarà el procés democràtic que ens ha de dur a la independència", així com el rebuig al crematori, la resolució dels problemes bloquejats com l’Aparca i el PEM Guiera.

La negativa d'ERC impossibilita que els socialistes puguin assolir els 13 vots necessaris perquè prosperi la moció. Als quatre regidors independentistes, cal sumar els tres de Ciutadans, que ja van expressar el seu rebuig, i el d'ICV-EUiA.