​Viena tanca el local històric del centre de Sabadell

La firma es traslladarà a l’antiga oficina de Banesto del carrer Advocat Cirera | Es preveu la mudança pel proper estiu per adaptar-se a la nova imatge que han adoptat els seus restaurants | El nou local obrirà al setembre

El Viena històric del centre de Sabadell
El Viena històric del centre de Sabadell | Albert Segura
17 de maig del 2017
Actualitzat el 18 de maig a les 10:08h
Els més nostàlgics hauran de córrer per menjar els seus últims entrepans al Viena de la plaça Sant Roc, el local històric i més antic que la firma sabadellenca té a tot el territori. L’empresa preveu tancar el restaurant, però per traslladar-se, i no per marxar massa lluny: l’activitat es mourà al número 1 del carrer Advocat Cirera, a escassos 100 metres d’on es troba ara, on fins fa no massa hi havia una oficina Banesto. La previsió és que obri portes al setembre, coincidint amb la Festa Major
 
Segons ha pogut saber NacióSabadell, l’objectiu del trasllat és adaptar el local més cèntric a la seva ciutat natal a la nova estètica de cafè europeu que ha adoptat Viena en els darrers locals que ha obert, com és el cas del de Sant Pau de Riu-sec, però també els que ha renovat, com el de l’Eix Macià. Amb grans finestrals i espais amplis, s’adapta als criteris que s’estan imposant en els nous restaurants, on hi tindran cabuda les pantalles informatives i altres elements ornamentals, com els sofàs.
 

El futur emplaçament del Viena del centre. Foto: Albert Segura


"Ha estat una decisió volguda i meditada, Sabadell és la ciutat que ens va veure néixer, i el Viena de Sant Roc un dels nostres locals més emblemàtics, teníem clar que només faríem el canvi si aconseguíem trobar un local millor i a la mateixa plaça", explica el conseller delegat i director general de Viena, Marc Siscart. Així, el nou establiment serà més ampli, amb més llum i amb diferents espais. Com és habitual, tindrà un disseny inspirat en els cafès europeus, amb alguns elements únics per conservar tota l’essència del Sant Roc actual i dotar el nou local de tota la personalitat que es mereix.

"Volem un Sant Roc de tots i per a tots, obert a tothom i adaptat a allò que ens demanen els clients avui en dia", afegeix Siscart. Les obres al nou establiment ja són ben visibles des del carrer, i està previst que obri portes el proper mes de setembre, prenent el relleu del Sant Roc actual.

L'obertura no passarà ni molt menys desapercebuda: "Al setembre farem una festa popular amb tots els sabadellencs i sabadellenques per celebrar aquest canvi d’ubicació, on tothom hi serà benvingut", explica el director general
 
Per tot plegat, el local històric, convertit en autèntic lloc de culte, tancarà la paradeta ben aviat, per la qual cosa qui vulgui fer l’últim mos entre les parets clàssiques, amb els murals tirolesos i la barana de fusta, té de temps fins el proper estiu.
 
Viena
 
Fundat l'any 1969 al centre de Sabadell, Viena va néixer com un petit restaurant d'entrepans de les mans de dos industrials del tèxtil, Silvestre Siscart i Pere Llorens. La idea va sorgir després de visitar diferents ciutats europees per feina, on van detectar l'auge d'una restauració informal que a casa nostra no es veia. Actualment, la firma compta amb 50 locals a Catalunya, Andorra i el País Valencià.