Els Mossos rescaten una noia perduda al bosc de Can Deu de Sabadell

La jove va ser trobada al mirador de Castellar del Vallès | La perícia dels agents i el bon coneixement del terreny va fer possible l'operatiu

L'operatiu dels Mossos d'Esquadra per localitzar la jove
L'operatiu dels Mossos d'Esquadra per localitzar la jove | NacióSabadell / Cedida
04 de maig del 2017
Actualitzat a les 11:48h

Els Mossos d’Esquadra van dur a terme dimarts a la nit un dispositiu de recerca d’una noia menor d’edat desapareguda al nord de Sabadell. L'operatiu, en què hi van prendre part una dotzena d’agents i on el coneixement de la zona va ser crucial, va permetre localitzar en una hora i mitja la jove, que s’havia extraviat al bosc de Can Deu en plena nit, i que no disposava de bateria al telèfon mòbil.
 
Segons ha pogut saber NacióSabadell, el cos va rebre l’avís pels volts de les 23.00 hores que una noia havia trucat al 112 informant que s’havia extraviat en un bosc de Sabadell. Després de tenir una discussió familiar, tot apunta que la noia hauria marxat de casa i s’hauria perdut entre el bosc.
 
Els Mossos van contactar amb la noia, que va descriure la zona on es trobava, definint l’espai més proper amb un mur de mig metre d’alçada, on a una banda hi havia bosc i a l’altra s’hi veien llums de ciutat. Al cap de pocs minuts, però, la jove es va quedar sense bateria al mòbil, motiu pel qual no se la va poder assistir en directe.
 
La descripció, però, va permetre que un agent que coneix bé la zona reduís l’àmbit d’actuació, on agents amb llanternes van escombrar l’espai comprès entre Sant Julià i la masia de Can Deu. En aquest sentit, es va comptar amb la cooperació del personal de la masia, que va obrir els cadenats d’accés perquè hi entressin els vehicles policials i una ambulància del Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM).
 
El cos, a més, va dur a terme una triangulació de la senyal del telèfon mòbil de la jove per determinar l’àrea des d’on s’havia fet la darrera trucada, confirmant, així, la teoria de l’agent que va delimitar l’espai de recerca. Finalment, pels volts de les 00.30 hores, es va localitzar la noia, que s’havia amagat a prop d’uns matolls i que no presentava signes de lesions evidents.
 
Els agents que la van trobar la van dur fins l’ambulància del SEM, donat que era una zona de difícil accés per als vehicles, i posteriorment va ser traslladada a l’Hospital Parc Taulí de Sabadell.