El CE Sabadell crea una secció integrada per persones amb necessitats especials

Entrenen un cop a la setmana i mensualment es barregen amb nens de categoria aleví

Jugadors de diferents categories del CE Sabadell durant la presentació de la nova secció
Jugadors de diferents categories del CE Sabadell durant la presentació de la nova secció | Roger Benet (CE Sabadell)
Redacció
04 de maig del 2017
Actualitzat a les 10:42h
El Centre d'Esports Sabadell ha creat dos equips que formen part de l'escola del club i estan integrats per joves amb diversitat funcional en l'àmbit físic o intel·lectual. Es tracta d'una iniciativa que duu per títol Inclusive Football, que ha impulsat la Fundació Itinerarium, amb la col·laboració de l'Ajuntament de Sabadell, la Federació Catalana de Futbol (FCF) i diverses entitats com Xaloc, Taina, Cipo, Andi i Adells, entre d'altres. 

L'objectiu del projecte és garantir la inclusió de totes les persones sense discriminació per condició, a partir de diferents valors com la igualtat; educant així als nens sense discapacitat i augmentant l'autoestima dels altres. I ho fan amb un entrenament per setmana, sumat a un mensual amb nens de categoria aleví. A més, enguany es preveu que participin en campionats de promoció.  

Els partits de futbol inclusiu els juguen equips de vuit jugadors: quatre amb necessitats especials i quatre sense. El sistema de joc provoca la participació de tots, ja que quan tots han tocat la pilota, es xiula penal a favor.