Sabadell avalua el nivell de soroll que fa

Mitjançant dues iniciatives: una amb la col·laboració ciutadana i l'altra amb un sistema de monitorització acústica al Casal Pere Quart

Redacció
04 de maig del 2017
Actualitzat a les 10:45h
Sabadell participa a la Setmana Sense Soroll de Catalunya amb activitats divulgatives sobre la importància de la bona qualitat acústica a l'entorn urbà. Ho fa amb dues accions: l'ús de sonòmetres per part de la ciutadania i la instal·lació d'un sistema de monitorització acústica al Casal Pere Quart.

La primera de les iniciatives, que va arrencar dimecres, consisteix en el repartiment de sonòmetres per tal de poder mesurar diferents punts de la ciutat i així poder esbrinar i avaluar els nivells reals del soroll, tenint en compte variables com el trànsit, la forma del carrer i les hores específiques. La segona, que es tracta d'una prova pilot, és la instal·lació d'aquest sistema al Casal Pere Quart i que durant 24 hores dona informació dels nivells de soroll a l'espai públic. Estarà instal·lat fins a finals de mes.

Es poden consultar les dades a temps real, així com obtenir dades acumulades de períodes específics. Aquesta prova pilot s'ha realitzat en col·laboració amb l’empresa acústica CESVA i forma part del projecte de sensorització i innovació SENTILO.    

Primera Setmana Sense Soroll

Sota el lema Silenci si us plau, Catalunya ha impulsat per primer cop la Setmana Sense Soroll per conscienciar sobre el soroll i els seus efectes. Des del 26 d’abril (Dia Internacional de Conscienciació Envers el Soroll), s’han fet més d’una seixanta activitats arreu del territori. La campanya neix amb la voluntat d’aglutinar totes les iniciatives promogudes, tant en l’àmbit públic com privat.

L'objectiu és conscienciar la ciutadania del problema de la contaminació acústica, especialment en l’àmbit urbà, dels seus efectes, i de les seves possibles solucions. Així com sensibilitzar-la que és part del problema i part de la solució.